Kerst zonder boom

Met twee kittens, allebei een uniek karakter (lees: ondeugend, druk, ondernemend) is het verre van verstandig om een kerstboom neer te zetten. Elk jaar gaan we naar de Veluwe om een boom te zagen en daarmee de zandverstuiving te redden, maar dit jaar niet. Of misschien halen we er een en zetten we hem bij de voordeur, zoiets. In elk geval komt er binnen geen grote, groene boom. Heb ik best moeite mee. Maar twee kittens die gegarandeerd de boom in zullen klimmen en de verlichting door willen knagen (al getest) daar word ik nog minder blij van.

Alternatieven zoeken dus en gelukkig zijn die er volop. In oktober kocht ik al een fake ceder bij CasaShops en later nog een klein kunstboompje bij IKEA. Allebei leuk en groen alleen wel zonder lampjes. Een kerst zonder twinkelende lichtjes bestaat in mijn optiek niet. Dus ik wilde er nog iets bij. Sirius verkoopt een kaal boompje met lampjes erin. Past helemaal bij de minimale witte interieurs op Insta maar staat ook mooi in een wat gemêleerd interieur. Laatst kregen we van onze familie best wat VVV bonnen dus deze bij de Bijenkorf ingeleverd en omgeruild voor zo’n kaal boompje met lampjes. Staat sober maar sfeervol. Hij kan voor mij niet het hele kerstgevoel opvangen maar samen met de groene nepboompjes maakt hij heel wat goed.

Van een fake dennentak knipte ik alle kleine takjes eraf en daar maakte ik sterren van. Dat kan met lijm of ijzerdraad. Ik heb gebruikt wat we op dat moment in huis hadden, namelijk zilver ijzerdraad, maar het mooiste is natuurlijk een groene kleur. Ze hangen gezellig aan de muur te bungelen. Ik heb dus groen, lichtjes en iets bungelends maar ik wilde nog iets met goud. Bij Het Appeltaartgevoel in Den Haag vond ik een mistletoe van gouden blaadjes en parels. Prachtig ding! Het leukste is natuurlijk om hem boven een deur of toog te hangen maar dat gaat bij ons niet dus hangt hij aan de muur.

Ook in de slaapkamer hebben wij elke kerst een boom van de Veluwe staan. Maar ook daar zijn de kittens actief. Bij More2style kocht ik een adventskalender waar ik wat kerstballen en pakjes aan heb opgehangen. Wij doen zelf niet aan advent maar ik vind het er gewoon gezellig uitzien. De pakjes zijn allerlei soorten kleine doosjes zoals theedoosjes, een verpakking van een crème of paracetamol doosje.

Bij Viktor & Rolf kreeg ik de strikpiek cadeau en daar wilde ik nog iets mee doen. Ik heb zelf nooit een piek op de boom maar het bracht me wel op een idee. Van een vintage beker rek kan je heel makkelijk een piek rek maken. Op elke ijzeren pin past een mooie piek. Nu wil ik dus op zoek naar allemaal mooie pieken (zo blijf je bezig). Is mijn kerstgevoel dan nu compleet? Hm, bijna. Het halen van een grote boom, zo groot dat je je kont niet meer kan keren in huis, dat is kerst voor mij. Toch vind ik dit een leuk alternatief.

22 november 2019 | Foto’s M.E