Kerstboom

Vorig jaar hebben we onze kerstboom op de Veluwe gehaald.  Elk jaar rond kerst organiseert park de Hoge Veluwe twee weekenden waarin mensen bij de zandvlakte een boom mogen omzagen (natuurbehoud van de zandvlakte, zodat hij niet volgroeid raakt met bomen en verdwijnt). Het gaat hierbij niet om een klassieke spar maar om een den. Het voordeel van deze bomen is dat ze niet uitvallen en tot ver na kerst mooi blijven.

Toch wilde ik dit jaar een klassieke kerstboom. Ik wilde hem volhangen met kerstballen en lampjes. Dat betekent niet dat we geen plekje overhadden voor een Veluwse boom. Over twee weken komen drie nichtjes logeren, met z’n drieën op zolder dus hoe leuk is het als we ook daar de kerstversiering doorvoeren? Dus vanmorgen zijn we naar de Veluwe gereden. Later dan gepland. Bij ons regende het en was een witte kerst ver te zoeken. Maar hoe dichter we bij de Veluwe kwamen, des te witter het werd. Eenmaal aangekomen (gezellige file door het bos vanwege gladde weggetjes en gestrande automobilisten) lag er 10 cm sneeuw. Sneeuwschuivers op de weg, kerstmarkt in het bos en glühwein voor wie wilde. Wat een heerlijke ochtend.

Omdat we dus al een boom hadden staan wilden we een kleinere den. In principe kan je een boom meenemen zo groot als je wil, mits hij maar binnen de grenzen van het kapgebied staat. Wij hebben twee kleintjes uitgekozen, die thuis toch weer groter blijken te zijn dan gedacht. We wilden ze op zolder neerzetten maar eigenlijk stonden ze beneden wel zo leuk. We hebben nu dus twee kerstbomen in de woonkamer staan en 1 buiten. Reuze gezellig en ontzettend sfeervol. Volgend jaar weer!

09 december 2017 | Foto’s M.E