Kerstboom eruit, plant erin

Echt een kale plek houden we niet over omdat we de plek waar de kerstboom stond alweer met een bank hebben opgevuld. Toch wilde ik graag wat groen terug in de woonkamer. Afgelopen zomer hadden we een strelizia beneden staan en ook een tabaksplant. Helaas kwamen er vliegjes in die er voor geen mogelijkheid uit wilden. We hebben het hele rijtje met tips afgewerkt en het zal bij anderen vast werken maar dus niet bij ons. Dan komt daar nog bij dat we nu twee superleuke kittens hebben die erg actief zijn en van klimmen en klauteren houden. Op zolder staat nog de grote strelizia plant en daar is Josje al eens ingeklommen. Toen ik laatst bij Loods5 liep (eigenlijk op zoek naar een kunstkerstboom) zag ik een kunst tabaksplant staan. Tuurlijk zie je van dichtbij dat hij niet echt is maar ik vond hem erg goed lijken. Natuurlijk had ik liever een echte gehad, ik ben gek op levend groen, maar ik wil niet het risico lopen dat onze poezenbeesten in hun onwetendheid een giftige plant opeten. Ik ben beschermend, I know, maar dat is hoe ik ben. Kunstplant dus, gewoon voor het gevoel, en ik ben er blij mee.

Onze kunstplant, of eerder een boom want hij is 1.85 meter, komt bij Loods5 vandaan. De bladeren zijn aan een echte stam vastgemaakt die vervolgens in beton is gegoten. Hierdoor staat hij stevig op zichzelf. In principe zou je hem dus niet in nog een extra pot hoeven zetten maar zeg nou zelf, hij staat zoveel mooier in bijvoorbeeld een autobanden mand.

01 januari 2020