KERSTVERSIERING 2020

Ben je weleens een vreemde tegengekomen met wie het meteen klikte? Dat had ik vandaag bij het tuincentrum. Was vroeg vertrokken om als een van de eersten bij het tuincentrum te zijn. Rond deze tijd van het jaar is het daar stervensdruk en aangezien we door corona niet met z’n allen naar binnen mogen stormen, was ik dus op tijd. Met mij stonden er nog wat mensen te wachten. Iedereen een karretje en GO! Het moment dat je naar binnen stapt en de verse kerstboomgeur ruikt maakt me op voorhand al blij, al kwam ik daar niet voor. Wilde groen spul kopen om kransen van te maken. Een giga afdeling gevuld met eucalyptus en aspergus takken, bessen, mos en dennentakken. Heb je weleens aspergus takken uit elkaar proberen te halen? Die dingen prikken niet normaal, net een cactus. Dus ik stond daar op mijn best (zal een gênant gezicht zijn geweest) die takken uit elkaar te halen. Terwijl ik dat deed verzamelden er wat oudere dames om me heen en voor we er erg in hadden waren we elkaar aan het vertellen waar we de takken zouden gaan ophangen. Het leeftijdsverschil tussen ons was naar schatting 30 jaar maar het klikte zo leuk dat we uiteindelijk een tijd hebben staan kletsen over de kerstversieringen die we allemaal afzonderlijk van elkaar wilden gaan maken. Dat ging al winkelend zo door. “Is dit niets voor jou?” “Heb je gezien dat dit en dat in de aanbieding is?”

Zulke ontmoetingen maken de dag. Mijn oma was als een vriendin voor me, misschien dat het contact maken daardoor zo makkelijk ging. Ik heb in elk geval de hele dag een goed humeur gehad. Het was net even dat praatje met anderen waar ik behoefte aan had. Door corona wordt er zoveel belemmerd en zie je vrienden en familie veel minder dan je zou willen. Leuk dus om eventjes op te trekken met deze dames. Toen ik thuiskwam ben ik meteen met het verse groen aan de slag gegaan. Eerst de poezenbeesten laten snuffelen zodat ze er de rest van de tijd vanaf blijven. Dat werkt trouwens echt ben ik achter gekomen. Laat ze even snuffelen aan groen (niet knabbelen) en dan is de drang om eraan te zitten kleiner omdat het niet meer stiekem hoeft. Die van ons zijn net kleine kinderen, wanneer ze iets mogen doen waarvoor ze normaalgesproken een standje krijgen, is het ineens niet interessant meer.

Terug naar het groen. Heb eucalyptus met dun ijzerdraad aan een metalen ring vastgemaakt. Aan deze ring zit een haak zodat je hem meteen kan ophangen. Daarna de aspergus tak een plek gegeven boven de spiegel en een slinger gemaakt van gedroogde sinaasappels. Ben dit jaar in de cozy kerstmood. Wil alles gezellig hebben en het mag wat tuttiger allemaal. Ik hou er wel van. Heb al rode kerstkussens op bed liggen en in elke kamer staat een kerstboom(pje). Volgende week komt het lint binnen dat ik bestelde om de kerstcadeaus mee in te pakken, daar kan ik op voorhand al plezier in hebben. Vilt is trouwens ook om als versiering te gebruiken. Let op dat je het lint niet te hard aantrekt want dan scheurt het. Ik heb er sterren van gemaakt die je als servetring kan gebruiken of als decoratie op een cadeautje. Natuurlijk kunnen ze ook in de kerstboom. Zoveel ideeën, ik ben voorlopig nog wel even bezig…

27 november 2020 | Foto’s M.E