Foto ↑ kaartjes van Sukha en Zoedt, foto’s van onszelf en poster van Mydeerartshop.

We kennen allemaal de ouderwetse kerstversiering. Kerststerren van papier (die trouwens weer helemaal hip zijn) en ballen van glas, wollen kerstmannen en stalletjes. Leuk, absoluut, want ze doen me aan mijn jeugd denken. Ik vond het als kind fascinerend om naar de kerstballen in onze boom te kijken en te zien hoe mijn moeder de kerstster openvouwde. Maar anno 2015 mag het allemaal iets hipper.

Foto via lowes.com

Tegenwoordig heb je auto’s met daarop miniatuur kerstboompjes, handgemaakte slingers en tal van leuke kaarten en posters die je subtiel in je interieur kan verwerken. Ikzelf ben helemaal weg van de sterslingers van Sukha en de kerststerren van House Doctor. Dat zijn leuke items om in je boom en aan het plafond te hangen.

Iets heel anders, maar wat je deze kerst veel ziet, zijn posters van kerstbomen en kaartjes met leuke kerst-teksten daarop. Designjungle verkoopt deze leuke kerstboomposter, en Zoedt heeft tal van leuke kerstkaarten op papier en ook op hout, met onwijs leuke uitspraken erop. Het plop kaartje staat alvast klaar voor oud en nieuw, wanneer de champagne wordt ontkurkt.

En natuurlijk mogen onze souvernirs ook tijdens kerst niet ontbreken. Daarom gewoon een zomerse spiegel aan de muur en marokkaanse kelim kussens op de bank.

 Foto’s bij ons thuis