Keuken upgrade; Frisse look

Ook al willen we dit jaar nog gaan verhuizen, dat neemt niet weg dat ons keukenblad een upgrade kon gebruiken. We maakten hem zelf van beton, wat niet helemaal vlekkeloos verliep. Doordat we verkeerd waren geïnformeerd, ontstonden er barsten in het blad. Deze hebben we opgevuld met epoxyhars waardoor het oppervlak alsnog glad werd. Als coating gebruikten we een vlekvrije betonverf. Zie de oude foto’s hieronder:

Nou, me hoela met dat vlekvrije. Manlief houdt nogal van morsen met frambozen-smoothies, curry en zwarte thee. Opruimen? Tuurlijk, maar wel pas de volgende dag als het dus al te laat is. Het resultaat van dit ietwat onvoorzichtige c.q. luie gedrag, is een kunstig bevlekt aanrechtblad. En ik was het zat. Afgelopen week hebben we beton cire besteld en zijn we volgens een uitgebreide handleiding wederom zelf aan de slag gegaan. Dat was best spannend aangezien het deze keer niet mocht mislukken.

We zijn begonnen met het betonnen blad opschuren, daarna hebben we hem met een speciale voorstrijk behandeld. De voorstrijk is een blauw spulletje waar zand doorheen zit. Eenmaal opgedroogd heb je een perfecte basis voor de beton cire. De eerste laag mag er dun overheen, de tweede wat dikker. Tussen de lagen zat 5 uur. Het had handig geweest als  we 2 x zoveel hadden besteld ipv 1,5. De eerste laag had er namelijk dikker op gemogen. Bij het schuren (12 uur na de tweede laag) kwam er hier en daar wat van het blauwe voorstrijk doorheen. Handig dat ze dat niet wit of grijs hebben gemaakt (grr). Toen de top coating eroverheen ging viel het blauw nog meer op. Gelukkig is het maar op een paar kleine plekken dus laten we het positief benaderen en het erop houden dat deze foutjes ons blad juist uniek maken.

Als accessoires in de keuken gebruiken we niet alleen olieflessen of kruiden. Ik houd er juist van om niet gebruikelijke voorwerpen tussen de rest te showen. Zo staat er bijvoorbeeld een chinees poesje tussen de bekers en bewaar ik de thermosfles van 24bottles tussen de olijfolie en kokos. Ik vind het zonde om mooie ontwerpen in een kast weg te zetten. Het zal je niet verbazen dat ik een witte thermo heb, maar 24bottles levert ook handige meeneemflesjes in allerlei hippe kleuren en pastels. Staat top in de keuken! Binnenkort volgt een aparte blog over dit merk.

De keuken heeft een frisse look gekregen. Ook hiervoor geldt: hadden we veel eerder moeten doen. Voor zolang we hier nog wonen ga ik er elke dag van genieten.