Kunst kerstboom

Een kerstblog begin oktober? De beste tijd van het jaar om te bloggen over kerstversiering is wat mij betreft september-oktober omdat dan alle kerst collecties weer in de winkels verschijnen en je dus als eerste de leukste items kunt shoppen voordat ze zijn uitverkocht. Een tweede reden is dat je tegen Kerstmis alle versieringen zat bent en niet zit te wachten op inspiratie omdat het te laat is. Dus ja, het is 5 oktober en ik plaats mijn eerste kerstblog voor dit jaar. Het zit namelijk zo dat we door onze poes Josje op zoek zijn gegaan naar kunstplanten, kunstbloemen en nu dus ook een kunst kerstboom. Tegenwoordig zijn er heel mooie te koop die dicht in de buurt komen van echte. Ik ben bescheiden begonnen met het kopen van een dennentak, volledig uitgevoerd in kunststof en ijzerdraad en nauwelijks van echt te onderscheiden. Deze vond ik bij de Intratuin maar ook heel wat andere tuincentra en winkels verkopen takken die net echt zijn.

Casa bijvoorbeeld heeft een paar heel realistische kunst-dennentakken in het assortiment zitten die na jarenlang nog steeds mooi zijn. Maar ja, takken had ik al dus deze heb ik laten staan maar toen zag ik een kunst kerstboom waarnaar ik vorig jaar op zoek was. Gevonden en gekocht! Nogmaals, ik weet dat het wat vroeg oogt en natuurlijk gaat deze nieuwe aanwinst nog even naar zolder, maar zeg nou zelf, het is toch een plaatje? Josje proof is hij niet want ze is er al tig keer ingesprongen en ze knabbelt graag op de takjes maar na een tijdje gaat ze toch liever met haar speelgoedmuis spelen. Ik denk dat als we het boompje wel zouden laten staan, ze tegen de tijd dat het kerst is gewend zou zijn. Misschien toch maar laten staan dan… ; )

Trouwens, mocht je van kerstmuziek houden en kan je nog een tip gebruiken voor relaxte kerstmuziek waar je niet meteen hysterisch vrolijk van wordt… Wij zetten met kerst graag het album “Christmas rendevouz” op van Julie Crochetiere & Tyler Yarema; ontspannen jazz achtige kerstmuziek waar je helemaal zen van wordt. Ik beken schuld dat ik hem afgelopen vrijdag weer heb opgezet. Door het natte, sombere herfstweer kom ik vanzelf in de stemming om alles gezellig te maken. In mijn volgende blog laat ik zien op welke manier we ons huis cosy hebben gemaakt voor het najaar.

5 oktober 2019 | Foto’s M.E