Liefde voor vazen

Oh mijn god, wat zijn er toch mooie vazen op de wereld, handgemaakt van ruwe, natuurlijke materialen. Ik smelt bij een vaas van beton of glas. Serieus, ik kan er uren naar kijken. Liever een mooie vaas voor mijn neus dan een goede film. Zo ben ik. Tot een paar jaar terug waren er voornamelijk vazen van glas, prachtig vind ik ze, maar de keuze uit materialen was wat minimaal. En tegenwoordig… volop vazen van keramiek, beton, papier maché en ja, natuurlijk ook nog steeds van glas. Dit zijn mijn favorieten:

Sand Sun Vase is een samenwerking tussen Art in return met BYJOA en Studio Yen. Hij is van keramiek en met de hand gemaakt. De vormen zijn deels afgeleid van de werken van Art in return. Plaatje is het!

Bobble vase – Whaa!! Mijn absolute nummer 1 maar op het moment (nog) onbereikbaar doordat hij zwaar is en in Canada wordt gemaakt. Ben met de winkel in gesprek of we hem in 1 geheel naar Nederland kunnen verschepen. Heb de kosten ervoor nog niet gekregen en wil er ook nog even niet aan denken, ben bang dat ik me weer van alles op de hals haal hiermee. De helft van onze droomaankopen komt van (heel) ver. We planden er in het verleden zelfs onze vakanties omheen en dan haalden we onderweg items op. Van Denemarken tot Bali, op de achterbank van de auto of als handbagage in het vliegtuig. Ons vloerkleed zijn we ook speciaal in Marokko gaan halen, heerlijk vind ik dat. Nu met Covid is het allemaal wat lastig, we zien wel hoe het loopt. De vaas is van beton gemaakt en met een brander bewerkt waardoor hij een nog stoerdere uitstraling heeft gekregen. Montanalabelle

Sphere vase – Hele series zijn er gemaakt van de geliefde 101 Copenhagen vazen, in aarde tinten en diverse maten.

Pols Potten – Van eigen bodem. Pols Potten is een van de meesters in het maken van mooie vazen. Had zelf een joekel met bloemen maar heb hem verkocht vanwege de kleur. Hij paste niet bij de rest en stond daar maar te staan. Nu schittert hij bij een ander, zoals het hoort.

Kolonn vaas van Skrufs Glasbruk – Als het kon dan was ik vorig jaar naar Zweden gereden om hem op te halen. Ook voor deze vaas geldt dat opsturen riskant is wegens breken. En he, er moet nog iets leuks overblijven voor de toekomst. Zodra het echt kan dan plannen we een weekje Zweden.

Natuurlijk mag ik niet de vazen van Serax vergeten. Ze brengen telkens weer iets vernieuwends uit. De papier maché vazen zijn populair, maar ik vind persoonlijk de ruwe vaasjes van Eva Claessens voor Serax erg stoer.

27 april 2021 | Foto’s brands zoals in tekst vermeldt