Loft76 krijtverf

Pakweg 10 jaar geleden hadden wij steevast elke maand een andere kleur op de muur. Soms elke week en er was een periode dat ik om de dag wisselde van tint. Mijn familie dreef op een terechte manier de spot met me dat er nog eens een dag zou komen dat de dikke wand van verf het zou begeven. Dat is nooit gebeurd, maar toen ik op een gegeven moment besloot om de muur kaal te halen (tot op het originele beton) kwam er een dikke plak van bijna 2 mm vanaf waarin alle kleuren die we ooit hadden gehad in laagjes zichtbaar waren. Sja, dat zet je enigszins aan het denken. Rond die tijd begon mijn witte periode. Ik veranderde veel in huis omdat kleur me onrustig maakte. Zo werden alle wanden wit en verfde ik ze niet meer elke maand in een andere kleur. Het bleef wit.

Tot een week geleden. In een opwelling kocht ik een kleurtje voor op de muur. Het werd niet helemaal zoals verwacht dus de volgende dag werd hij weer wit, tot groot verdriet van Bart want die vond een beetje kleur heerlijk huiselijk. Dat was ik ook wel met hem eens. De donkerdere tint op de wand bracht een hoop geborgenheid met zich mee, maar het was gewoon net niet de kleur en net niet mij. Om Bart tegemoet te komen besloot ik daarom onze witte kast groen te verven. Omdat ik van het voorjaar bij Loft76 in Roermond ben geweest en van hun nieuwe verflijn had gehoord, besloot ik kleurstalen bij hen op te vragen. Ze hebben namelijk heel stoere natuurtinten in krijtverf.

Hoewel donker turkoois (tegen het groene aan) een trendkleur begint te worden, nijg ik toch meer naar de natuurgetrouwe tint groen zoals woud of olijf. Het liefst vergrijsd. Ik vond mijn ideale kleur in de City Loft serie van Loft76. CL11 is een grijs groene kleur die warm en ook koel oogt, afhankelijk van het licht dat erop valt. In beide gevallen een heel fijne tint. Al tijdens het opbrengen van de verf had ik door hoe mooi hij droogt. De krijtverf is op waterbasis, doordat er krijtpoeder is toegevoegd krijgt hij een matte uitstraling. Het is een grondverf en aflak ineen en afwasbaar. Handig wanneer je de verf in bijvoorbeeld de keuken wilt gebruiken. En dan natuurlijk de vraag of hij matcht met de staal die ik had gekregen. Ja dus, de kleur is 100% hetzelfde als die van de staal.

Mijn inspiratiebron voor een groene kast was Bart omdat hij kleur prettig vindt en omdat groen de kleur is die het ’t langst bij ons volhoudt. Maar de doorslag kwam bij Anna Kubel en Emily Slotte vandaan want deze Scandinavische meiden hebben behalve een waanzinnig warm interieur, heel mooie groene kasten en wanden. De verf CL11 van Loft76 die ik in gedachten had, matcht precies met de natuurgetrouwe tint groen die ook bij hun in huis is terug te vinden. Groen heeft als eigenschap stoer te zijn, samen met al dat wit bij ons thuis wordt het eveneens een fris geheel. De krijtverf van Lot76 is er als muurverf en lak. De eggshell lak die ik heb gebruikt is 35 euro voor 750ml en wordt in een stevige doos verzonden.

Handige tips waarvan je nu denkt: ja duh. Maar in je enthousiasme zou je ze weleens kunnen vergeten:

–          Verf bij voorkeur in daglicht

–          Spendeer iets meer geld aan een goede vachtroller. Een goede roller geeft je het mooiste resultaat.

–          De volgende dag een tweede laag? Bewaar de roller in een afgesloten plastic zak.

–          Hergebruik de vachtrollers. Ik spoel de mijne altijd af tijdens het douchen (bij waterbasis krijtverf)

 

15 oktober 2019 | Foto’s M.E, Anna Kubel, Emily Slotte