Loft76

Op een warme vrijdagmorgen rijd ik in anderhalf uur naar Roermond. Het is net buiten de spits dus niet zo druk. De navigatie leidt me twee keer de verkeerde kant op maar ik kom alsnog op tijd op het bloggersevent van Loft76 aan. Theo-Bert Pot zal ons meer vertellen over de samenwerking die hij met Loft76 aanging. Zo richtte hij een kamer in met de meubelstukken die Loft76 verkoopt alleen dan geheel in Theo-Bert stijl. Ook krijgen we een workshop bloemschikken van Cobi (natuurlijk bijzonder). Dat belooft al veel goeds, denk ik in mezelf. En het wordt nog beter. Meteen als ik uitstap kom ik de lieve Odyvet tegen. Hoe leuk is dat! Binnen bij Loft76 zie ik nog meer bekende gezichten. Ik had geen idee wie er zouden komen dus hen hier tegenkomen is een cadeautje. De uitbundige bos bloemen in de ontvangsthal laat iedereen stralen om hier te zijn. Wat een gezellige groep mensen maar bovenal: wat een geweldige sfeer hierbinnen!

De winkel Loft76 is gevestigd in een monumentaal pand aan de Godsweerdersingel 76 waar ooit een notaris woonde die het als woonhuis gebruikte. Onvoorstelbaar gezien de zee├źn van ruimte die het pand heeft. De plafonds zijn afgewerkt met sierlijsten en beelden dragen de toog in de hal. De houten trapt draait helemaal door naar zolder vanwaar je prachtig uitzicht hebt op het glas in lood. Het is voor mij de eerste keer in Loft76 dus ik kijk mijn ogen uit. Werkelijk prachtig! Het valt me meteen op dat de wanden niet standaard wit zijn. Krijtverf, vertellen eigenaars Ran en Caroline Mostart later. Loft76 heeft een eigen verf lijn ontwikkeld waar ik in een aparte blog meer over zal vertellen.

Het oude pand vormt een passend contrast met het frisse design. Lampen van Moooi schitteren tegen de originele ornamenten bij het plafond. Scandinavisch design en Nederlands trots gaan samen alsof het zo bedoeld is. De combinatie van verschillende merken maakt de winkel geschikt voor een breed publiek. Zoals ik al zei vertelt Theo-Bert over de kamer die hij inrichtte. De meubelstukken die hij gebruikt heeft passen perfect bij zijn stijl, het grappige is dat dezelfde meubelstukken ook bij ons thuis staan in een geheel andere kleursetting en decor. Het is inspirerend om te zien hoe Theo-Bert ze gebruikt heeft.

Iedereen richt zijn of haar huis dus op eigenwijze in. Al dan niet met dezelfde meubelstukken in verschillende kleuren. Kleur is heel persoonlijk, zo ook de bloemen die op ons staan te wachten. Cobi geeft ons vandaag tips voor het samenstellen van een boeket. Daarvoor gebruiken we een Vitra vaas die de bloemen automatisch speels positioneert. Handig, want ik heb niet zoveel met bloemen. Ik vind ze lastig omdat ze vaak zo kleurrijk zijn. En dan dat bij elkaar zetten in een vaas. Pff. Maar ik ga het gewoon proberen. Van Sandra krijg ik mijn eerste “bloem” om mijn boeket mee te beginnen. Ze heeft een pluim voor me gekozen omdat hij kleurloos is (en voor Josje om mee te spelen, haha). Dat kleurloze heeft ze goed gezien maar ik kan niet mijn hele vaas vullen met pluimen. Ik dwing mezelf om echte bloemen uit te kiezen die minder uitgesproken zijn en ik moet bekennen dat het best goed gelukt is. Dit komt mede ook door de Vitra vaas die de bos bloemen net even anders neerzet. Ja, ik ben blij. Kijk nou hoe gaaf hij is geworden!

Nog een uitgebreide wandeling door de winkel voordat we met een hoop gezelligheid de dag afsluiten. Er lijkt geen eind te komen aan de stijlkamers vol moois. Ik doe er zoveel inspiratie op voor thuis. Voor degenen die het niet zien zitten om zelf aan de slag te gaan met het interieur is Loft76 er om te helpen. Ze geven deskundig interieuradvies voor zowel de kleine als grote projecten. Denk aan het lichtplan van een badkamer of aan het inrichten van een compleet kasteel, het kan allemaal. Wat een droombaan. Met zoveel passie met interieur bezig zijn is toch geweldig.

Met Sabrinavisual en Sandra van _finntage

…en hieronder met Odyvet

Bedankt Loft76 en Theo-Bert voor de gezellige en inspirerende middag! Cobi Bijzonder Natuurlijk, de bloemen staan zoveel mooier dan ik dacht. Ik ga vaker bloemen gebruiken in de vaas van Vitra. Bedankt allemaal! XX

28 juni 2019 | Foto’s M.E