Malene Birger

Nou, ik zit deze week wel in de kunst-flow wat bloggen betreft. Heb het meer over posters, fotografie en andere wandkunst dan over meubels en woonaccessoires. Maar dat vind ik helemaal niet erg want ik ben gek op kunst. Was net nog door onze collectie aan het lopen en kwam erachter dat ik een deel niet meer leuk vind. Die gaan dus de verkoop in. Het andere deel heb ik her en der in huis opgehangen of bewaar ik voor later. Maar voor nu wil ik er iets nieuws bij. Voor onze slaapkamer komt er een maan van wolvilt (kan nog niet kiezen welke, wordt vervolgd in een aparte blog) en voor boven de bank wil ik iets moderns want niets uit mijn huidige collectie past er. Ik heb iets fris nodig. Iets wat eruit springt. Strak, modern en tijdloos.

Zwart-Wit kunst is de laatste tijd enorm in trek. De creatievelingen onder ons worden massaal aangespoord om zelf aan de slag te gaan met wit doek en zwarte verf. Ik moedig dat zeker aan. Jaren terug schilderde ik voor galeries op enorme doeken. Zelf een schilderij maken werkt niet alleen rustgevend voor de geest, het laat je stralen van trots wanneer het werk bij jou (of een klant) aan de wand hangt. Toch heb ik niet de behoefte om zelf iets te maken. Het lukt me momenteel niet vanwege de verlamming in mijn rechter schouder. Ik leg al mijn creativiteit in het schrijven van boeken en zoek kunst met plezier bij anderen.

Vorig jaar kocht ik het boek “Move and Work” van Malene Birger. Geboren in Copenhagen maar ze reisde de hele wereld over. Ik ben een groot fan van haar werk. Zowel op fashion gebied als interieur. Man wat kan zij goed decoreren. Het zien van haar interieur maakt me zo gelukkig. Daar ben ik overigens niet de enige in. Er zijn heel wat hartjes die sneller gaan kloppen bij het zien van haar werk. Het lijkt ook niet op te houden. Wat ze doet wordt steeds beter. Zo is ze een samenwerking gestart met The Poster Club waar 6 van haar prints exclusief voor TPC worden aangeboden. Ik hoef je niet te vertellen dat ik meteen een poster heb gekocht. Nummer 4 hangt vanaf volgende week bij ons aan de muur. Wat een plaatje, precies waarnaar ik op zoek was.

10 februari 2019 Foto’s Malene Birger, The Poster Club