Mica Decorations

Dankzij Helene hebben we vandaag een Indian Summer. 27 graden in September. Nog even het zomergevoel beleven voordat we de winter ingaan. Afgelopen zaterdag had ik alvast een voorproefje op dat zomerse najaarsgevoel. Mica Decorations organiseerde samen met _finntage en yvonne_kwakkel een Bloggers Event in de enorme showroom van Edelman. Buiten zag ik al wat mooie deco staan maar binnen kreeg ik helemaal de wauw-factor. Ik ben een groot fan van aankleding en decoratie. Niets geen strakke kantoorpanden of zakelijke showrooms. Geloof me. Die laatste ben ik geregeld tegengekomen. Maar bij Mica Decorations is dat anders. Een jeep in de hal met papegaaien plus palmbomen. Hangstoelen in het ontvangstgedeelte en cosy zitjes voor besloten gesprekken. Je wordt overladen met een aangename warmte wat ervoor zorgt dat je als inkoper het hele magazijn wilt inladen. Tenminste, zo zou het bij mij gaan. Toen we een rondleiding kregen door de showroom werd ik steeds enthousiaster. Serieus. Woonaccessoires, daar maak je me zo blij mee. En die hebben ze er volop. 7000 vierkante meters vullen je hoofd met creativiteit.

Voor creativiteit was er sowieso genoeg ruimte. Ariadne at Home organiseerde samen met Janneke een workshop waarin we van resten leer een kabelhouder konden knutselen. Omdat ik in mijn roze periode zit, koos ik uiteraard voor roze. Net zoals een hoop andere Instagrammers. Zo leuk om de mensen te ontmoeten waarmee ik op Instagram contact heb. Er waren sowieso een hoop bekenden van me en ook zoveel nieuwe gezichten die ik niet had willen missen. Mijn kabelhouder is soort van mislukt vanwege mijn eigenwijze streven om zonder hamer een drukknoop in het leer te willen slaan. Toch is hij geslaagd omdat hij me aan de gezellige workshop doet denken. En het heeft me tot nieuwe ideeën geleid. Ik ga thuis een sleutelhanger maken van oud leer en er dan net zulke maantjes inslaan zoals Janneke voor mij heeft gedaan. Zij is er wat handiger in dan ik ben. Janneke heeft haar eigen tassenlijn (Jeebags) en maakt geweldige accessoires. Helemaal leuk!

Van de knutselhoek naar het kookgedeelte. Speciaal voor het Blogger Event was Caroline van eighteleven gekomen om ons te laten zien hoeveel meer je kan doen met de borden en lepels die we voor thuis kopen. Caroline is een foodstyliste. Ze weet het eten en gerei zo neer te leggen dat het water je in de mond loopt. Met knorrende magen zaten we ernaar te kijken. En ook dit bracht me weer op ideeën. Omringt door de showroom van Mica Decorations met kopjes en borden, zag ik al voor me hoe ik thuis een visje zou bakken en op de kiek zou zetten opgemaakt op dit servies. Maar de tips die Caroline ons gaf kon ik ook reflecteren op de foto’s die ik maak van ons huis. Ik herkende de manier van werken wanneer ik ons interieur fotografeer. Waarom dan niet met voedsel? Ieder zo zijn vak. Maar ik ga zeker proberen om een smakelijke food foto te maken.

We waren ingedeeld in 4 groepen zodat we de workshops die er waren op ons gemak konden volgen. De laatste was het maken van een terrarium in een mooie, grote vaas van Mica Decorations onder leiding van Groene Vingers uit Delft. Stap voor stap zo’n groene wereld opbouwen is toch wel heel fijn om te doen. Knap toch, dat deze plantjes zichzelf zullen onderhouden simpelweg door de kurk op de fles te houden? Ik vind dat dus geweldig.

Ik had al een rammelende maag toen ik bij de foodstyling van Caroline zat (jeetje wat maakt zij mooie foto’s!) dus met z’n allen naborrelen is dan extra fijn. En vooral ook gezellig. Ik leerde aan het eind van de dag nog steeds nieuwe mensen kennen. Hoewel we er de hele middag waren, had het van mij nog veel langer mogen duren. Geslaagd bezoek dus aan Mica Decorations. Bedankt dat ik een kijkje mocht komen nemen!

De showroom van Mica Decorations is bedoeld voor bedrijven. Als consument kan je bij heel veel winkels terecht. Denk bijvoorbeeld aan vt wonen of Intratuin. Maar ook de kleinere webshops bieden een groot gedeelte van de collectie aan.

17 september 2018 | Foto’s M.E, Mica Decorations, eighteleven, Ariadne at Home, Jee bags, Groene Vingers Delft