Najaar in huis

Afgelopen zondag zijn we weer in het bos geweest. We gaan regelmatig wandelen (en Bart foto’s maken, duurt u-ren) en eigenlijk komen we nooit met lege handen thuis. Wij waren vroeger allebei van die kinderen die een stok mee naar huis wilden nemen of stenen en schelpen van het strand. Bloemen plukken deed Bart dan niet maar ik struinde elke zomer de strook langs de sloten af waar vaak de mooiste wildbloemen groeiden. Die nam ik dan mee naar huis voor mijn moeder. Ook maakte ik bloemenkransen voor in mijn haar en kettingen voor iedereen die er een wilde. Ik denk dat ik tussen de 5 en 10 jaar was.

Tegenwoordig zijn het nog altijd wildbloemen die ik pluk en ook takken gaan nog steeds mee naar huis. Dorre, gedroogde takken met dennenappels eraan of juist door de wind afgebroken takken vol blad. Vanmorgen kocht ik de nieuwe Ariadne at Home (nr 11 2019) en die staat bommetje vol zelfmaakidee├źn van diverse planten en takken, allemaal alvast voor het najaar en de decembermaand. Ik zag dat er ook leuke workshops worden georganiseerd waar je een deurkrans of groen plateau kan knutselen. Gezellig! Momenteel zit ik helemaal in die mood. Deze winter wil ik de Scandinavische eenvoud met een Hollandse touch.

Om het wintergevoel in huis te benadrukken heb ik behang gekocht met dennen-motief. Ik zag het afgelopen zomer in de winkel van Het Appeltaartgevoel in Den Haag. Ze verkopen het behang niet maar hadden er hun wand mee versierd. Na wat speuren bleek het van Sandberg te zijn. Zo blij als een kind ben ik ermee. Ik ben er alleen nog niet over uit of ik er een wand mee ga behangen of een groot paneel. Hoewel het behang niet specifiek voor de winter is bedoeld, vind ik het geen behangetje om de hele zomer tegenaan te kijken. Maar op een muur staat het wel weer strakker. Hadden we nou maar een nieuw huis, zucht, maar die hoop heb ik voor nu opgegeven. Het komt zoals het komt en tot die tijd vermaak ik me in ons huidige huis. Laat de wintertijd maar snel ingaan, ik ben er klaar voor.

23 oktober 2019 | Foto’s M.E, Ariadne at Home, Sandberg Wallpaper