Niet sexy, wel noodzakelijk; stofzuigen.

Laatst kreeg ik een verfrissend mailtje. “Iedereen maakt de mooiste interieur-kiekjes, maar de apparatuur om het interieur mee schoon te houden, wordt altijd buiten beeld gelaten. Niet sexy, wel noodzakelijk. Lukt het jou om mooie interieurfoto’s te maken met bijvoorbeeld een stofzuiger?” Dat zette me aan het denken, want er zijn natuurlijk zat mooie apparaten die het wel degelijk verdienen om gezien te worden. Bij ons staat de stofzuiger (knalroze) in de trapkast. Het is niet mijn favoriete kleur en het ontwerp past totaal niet bij mijn stijl. Maar met de stofzuiger van Sauber durf ik de uitdaging wel aan te gaan. Dus daar gaan we dan, interieurfoto’s inclusief de stofzuiger!

Laten we er meteen een review over doen. Dat hij mooi is, dat is gebleken. Maar is hij ook handig? Best wel, om eerlijk te zijn. Ik zeur al jaren bij Bart dat ik een draadloze stofzuiger wil om de trap mee te doen. Ik word gek van het tillen. Ik ben al een keer de trap af gevallen en dat laat ik liever bij die ene keer. De Sauber heeft als voordeel dat hij licht is, geen snoer heeft en dat hij voorzien is van een uitneembare kruimeldief. Twee stofzuigers in een dus en hij heeft in beiden gevallen geen zak nodig. Na het zuigen gooi je het reservoir gemakkelijk leeg.

Met de Sauber V50 kan je op papier zo’n 35 minuten draadloos stofzuigen, maar wij gebruikten hem ruim 40 minuten (inderdaad, we hebben de tijd bijgehouden). De borstels zijn uitneembaar om te reinigen en er worden extra accessoires meegeleverd om bijvoorbeeld je bank mee schoon te maken of lastige hoekjes te bereiken. Ik vind het persoonlijk prettig dat de steel in twee standen gebruikt kan worden zodat je gemakkelijk onder kasten kunt zuigen, of erop, die plekken vergeet ik nog weleens. Ook beweegt de steel met jouw bewegingen mee, wat het stofzuigen op een of andere manier leuk maakt. Handig, leuk en mooi dus, deze stofzuiger. Of ik hem nu pontificaal in de woonkamer laat staan? Dat niet, hij gaat nog steeds terug in de trapkast. Wel ben ik ontzettend blij met deze handige hulp in de huishouding. Hij heeft een groot irritatieblok weggenomen.

Meer over Sauber: Sauber is in 2012 opgericht en onderdeel van moederbedrijf Emerio, leverancier van huishoudelijk apparatuur. Sauber is ontwikkeld om stofzuigers aan te bieden van een hoge kwaliteit voor zeer gunstige prijzen. 97.5% van de materialen van hun producten krijgen door het recyclingproces een nuttige toepassing, de verpakkingen zijn gemaakt van tenminste 90% recyclebaar materiaal. En dat is fijn! De stofzuigers van Sauber zorgen niet alleen voor een fris huis maar ook voor een schoner milieu.

Notitie achteraf want eerlijkheid duurt het langst: We waren erg blij met deze stofzuiger. Helaas ging hij na een jaar kapot door mijn lange haar en moesten we hem wegdoen.