Nieuw behang

Meer over het nieuwe behang dat ik vorige week kocht. Niet omdat er zoveel vraag naar is, haha, juist niet! Maar hoe leuk is het om eens te bloggen over een artikel waar amper interesse in is? Sorry Sandberg, maar wat niet is dat kan natuurlijk nog komen. Ik zal eerst mijn keuze voor dit behang onder woorden proberen te brengen. Het begint weer bij onze zoektocht naar een nieuw huis, deze begon meer dan drie jaar geleden. Drie jaar terug was ik ons spierwitte interieur al helemaal zat. Ik wilde een kleurig Ibiza-boho huis in Marokkaanse stijl. Telkens dacht ik: Ik wacht tot een nieuw huis en dan ga ik los. Maar ja, daar zit ik nog steeds op te wachten en inmiddels ben ik mijn Ibiza-boho fase voorbij en verlangde ik hartje zomer 36 graden naar de kerstboom en andere winterse gezelligheid. Toen ik bij Het Appeltaartgevoel kwam in Den Haag, zag ik het pine behang van Sandberg op de muur pronken. Mijn hart sloeg over, blozende wangen, spontaan verliefd. Bart zag het ook wel zitten en daar begon eigenlijk mijn smaak echt te veranderen. Terwijl ik nog in witte Marokko vibes zat, probeerde ik me voor te stellen hoe ik dit winterse behangetje in ons interieur kon verwerken. Ik had nog niet echt een idee hoe ik dat moest doen, dus nog geen behang besteld.

Maar toen kwam de verf van Loft76. Wel 4 maanden heb ik getwijfeld of ik voor groen zou gaan of niet. Ja, toch gedaan en wat knapte ik daar mentaal gezien van op. Mijn hersenpan was toe aan kleur. Geen knal-festijn maar groen. Ik wilde heel veel groen in huis maar dan niet per se met planten. Of toch wel, want op het behang dat ik heb gekocht staat een plant. Anyway, groen dus. Het begin van een avontuur dat nog maar net begonnen is. Weer speel ik met het idee dat ik niet de hele slaapkamer groen wil verven vanwege de verhuiswens maar aan de andere kant denk ik: kak, kan mij het schelen, dat is zo weer wit. Dus ja ik ga de slaapkamer verven. Of hij groen wordt dat weet ik nog niet, maar er gaat iets komen. (nu een week later. nee, niet groen geworden)

Ik dwaal af, het ging immers over het nieuwe behang. Zodra de kast groen was vond ik de witte muur erachter extreem wit. In eerste instantie wilde ik het behang daar toepassen want een gekleurde kast vind ik persoonlijk het mooist staan tegen een soortgelijke kleur. Ik was er alleen nog niet over uit of ik er een wand mee zou behangen of een groot paneel. Hoewel het behang niet specifiek voor de winter is bedoeld, vind ik het geen behangetje om de hele zomer tegenaan te kijken. Maar op een muur staat het wel weer strakker. Zoveel dilemma’s waar ik helemaal geen zin in heb. Hou het vooral makkelijk, dat is mijn nieuwe moto voor dit moment. Het is dus een paneel geworden, niet te groot maar zeker ook niet te klein. Ik vind hem perfect passen bij de Scandinavische sfeer die ik meer in huis wil halen. Niet dat Marokko nu verdwenen is want ik kocht juist een nieuw kleed (daarover weer meer in een andere blog) maar het Scandinavisch landelijke sfeertje mag de overhand krijgen. Ik ben drie jaar terug veranderd en dat komt nu eindelijk naar buiten.

11 november 2019 | Foto’s Sandberg en M.E