Ik heb een hele tijd getwijfeld of ik dit wel of niet op mijn blog zal zetten. Ik houd deze blog gescheiden van wat ik nog meer doe; zo’n 1001 andere dingen. Maar… ik heb besloten dat ik er toch een blogje over ga schrijven, want ook dit ben ik.

Ik begon al heel jong met schrijven. Allerlei korte fantasieverhaaltjes op de oude computer van mijn vader. Ook heb ik stapels met vol gekladderde schriften. Schrijven geeft me rust, omdat ik dan een andere wereld kan binnenstappen en kan verdwalen in mijn eigen fantasie. Het is precies die combinatie van twee uitersten die het voor mij zo leuk maakt om te schrijven. Aan de ene kant mijn zakelijke baan waar ik serieus moet zijn, en aan de andere kant het schrijven van fantasy boeken waarin ik kan doen wat ik wil.

Toen ik 15 was schreef ik mijn eerste boek; Megs bloed. Later volgden Nieuw bloed (deel 2), Bloedrovers (deel 3) en Bloedstollend (deel 4). Het zijn vrij duistere boeken waar romantiek als een rode draad door het verhaal loopt. Liefde en duisternis, dat was op die leeftijd voor mij de ultieme match.

Toen ik 15 was baalde ik ervan dat er destijds zo weinig van dit soort boeken waren. Alles moest braaf zijn in Nederland en schrijven over demonen of vampiers, dat zag je eigenlijk alleen in het buitenland. En hoewel er nu zat boeken in dit genre zijn, blijft het me trekken om nieuwe verhalen te bedenken. Ze komen als vanzelf, tijdens het werken of in de auto of wanneer ik aan het stofzuigen ben en dan moet ik er gewoon een boek van maken. Misschien is het een soort van jeugdtrauma, en ik hoop dat ik er nooit meer vanaf kom. (LOL)

Gisteren is mijn vijfde boek uitgekomen: Pernille, in dienst bij een vampier. Het is een romantisch maar spannend verhaal. Of zoals mijn vader het heel mooi verwoordde: een puber-roman. Het grappige is dat juist een hoop volwassenen deze puber-romannetjes lezen. Ze liggen in geselecteerde boekhandels en in vrijwel elke bibliotheek in Nederland. Of Pernille daar ook komt te liggen, dat hoor ik binnenkort. In ieder geval is ze in mijn Etsy shop te koop. Apetrots ben ik!

Pernille, in dienst bij een vampier – Etsy – marloesboeken