Nieuw hoesje

Onze zwarte visnet Ay Illuminate lamp is zo’n impulsaankoop die eigenlijk vanaf dag 1 al niet goed voelde. Hij paste door de overheersend zwarte kleur nergens in huis, terwijl ik dacht dat hij perfect in ons kleurloze interieur zou blenden. Niet dus. Terugsturen ging niet meer want als je zo’n lamp eenmaal in elkaar hebt gezet is hij moeilijk zonder schade weer uit elkaar te halen. Hij verdween daarom naar onze slaapkamer waar hij bijna een jaar boven het bed hing. Het begon te wennen maar nog bleef het een doren in het oog. Ondanks dat hij niet in de weg hing wilde ik hem toch het huis uit hebben. Gewoon omdat ik hem niet bij de rest vond passen. Na een eerdere poging had ik hem verkocht. Meteen een opgeruimd gevoeld. Ik dacht bij mezelf, laat ik de hoes nog even wassen want hij is wat stoffig geworden. Netjes een handwas gedaan maar zelfs daar is hij niet goed uit gekomen. Man, man, ellende. De zwarte stof was op sommige stukken grijzig geworden en overal gerafeld. Er waren zelfs stukken stof doorgescheurd zodat er onbedoelde gaten in het net zaten. In principe had ik alleen het frame nog om te verkopen. En zonder de stof hing hij ineens een stuk leuker. Ik doe het niet vaak maar heb de koop ingetrokken. Wat nu? Zo laten of zelf een hoes maken en dan alsnog proberen te verkopen? Ik ging voor dat laatste; een DIY Ay Illuminate hoes. In een ochtendje maakte ik van een oude lap stof een nieuwe hoes voor het frame. Ik wilde twee delen stof doen ipv een omdat ik de lamp dan mooier uit vind komen. Meteen toen de eerste lap bevestigd was, voelde ik de bekende klik. Geen verkoop meer, wel een hoop motivatie om de lamp af te maken. En nu? Helemaal blij en het heeft geen extra geld gekost. Ik vind het heel sneu voor degene aan wie ik hem zou verkopen, maar ik ben ontzettend blij dat het zo gelopen is. Als ik hem niet had verkocht dan had ik de hoes niet gewassen, was hij niet verpest en had ik nu grof geld uitgegeven aan een andere lamp. Dus, mijn dank is groot! ♥

Hierboven de oude situatie.

En beneden de nieuwe:

Ik wist niet goed waar ik moest beginnen. Zondagochtend vroeg, zomertijd net ingegaan, slaperig maar vastberaden.

Stap 1: De omtrek van het frame opmeten en de ruimte tussen de twee horizontale ringen. Reken 1 cm stof aan elke kant voor het zoomen.

Ja zo hoort het dus niet. Maar ik was wat eigenwijs. Heb twee jaar terug naailes gehad en weet precies hoe het moet, maar mijn vrije creatieve kant won het vanmorgen van mijn kennis.

De stof maak je met dunne touwtjes aan het frame vast. Ik heb sterk rijggaren gebruikt, met dubbele draad door de stof gehaald en vastgeknoopt.

Hij ziet er wat gekreukt uit, komt doordat de stof al even op een grote hoop lag, ergens tussen de kleding voor de kringloop. Ik doe gewoon alsof het zo hoort. Blij ben ik ermee. Ons interieur wordt steeds minder zwart-wit en dat voelt goed.

Heb je vragen? Stuur me gerust een PM via Instagram!

31 maart 2019 | Foto’s M.E