Na 14 jaar ben ik eindelijk tevreden met ons interieur, de wijk, de mensen om ons heen. Eindelijk voel ik me thuis in onze doorsnee rijtjeswoning die we zo heerlijk eigen hebben gemaakt. Deze zaterdag gaan we aan de nieuwe badkamer beginnen en van het voorjaar vervangen we de schutting. Heerlijk de zomer tegemoet.

Niet dus. Vorige week besloot mijn man dat hij toe is aan iets anders. Een huis op het platteland, maakt niet uit waar, zolang er maar een grote schuur of loods bij zit. Dat was even slikken voor mij. Dit huis en deze stad verlaten, de wijk waar ik ben opgegroeid, en weer helemaal opnieuw beginnen.

Ik gun mijn man zijn schuur en aangezien mijn inloopkast uitpuilt (120 paar pumps, past niet meer) heb ik besloten hem tegemoet te komen. Ik heb drie tot vier jaar nodig om me mentaal voor te bereiden op een verhuizing. Sparen, ideeën verzamelen en afscheid nemen. Ik kan die drie punten niet uit mijn hoofd krijgen. Ik mis het hier nu al.

Maar goed. Vooruit denken dus. Laatst kwam ik via Instagram deze leuke keuken van Pluk Amsterdam tegen en ik ben verliefd op de tegels en hoe deze doorlopen in het aanrechtblad. Mijn man vindt het niets, maar die mag niets zeggen. Hij zijn schuur, ik het huis. Haha! Vond hij prima, zei hij toen.

Daar gaan we dan. Inspo plaatjes voor ons nieuwe huis:

Tegels zoals ze bij Pluk Amsterdam hebben:

Witte, houten vloer door het hele huis.

Aparte kamers en doorkijkjes:

Foto hierboven ↑ Annika von Holdt

Mooie lampen, op dit moment helemaal hot, straks misschien wel een not:

Deze vintage glazen lamp zouden we dit najaar bij Studiostilista in Zweden gaan ophalen. Even kijken of dat financieel nog gaat lukken:

Cactussen, hele grote:

Foto’s via welke.nl tuinadvies.nl google