Nieuwe salontafel

Salontafels zijn een dingetje bij mij, we hebben er ontelbare gehad. De meesten maakten we zelf, anderen kochten we. En dan heb ik het over grote salontafels, geen bijzettafels want dat is een blog op zich. Het is niet zo dat ik een tafel snel zat ben, sterker nog, we hebben een opslag vol staan want ik vind het zonde om ze allemaal weg te doen, vooral de tafels die we zelf maakten. Ik leef in de illusie dat we ooit nog dat huis met grote schuur vinden waarin ik wellicht zelfgemaakte en tweedehands meubels ga verkopen. Want sja, ik zal toch een keer afstand moeten doen van een aantal tafels. Op een gegeven moment is de opslag, schuur of wat dan ook stampvol.

Dus om maar meteen goed bezig te zijnā€¦ heb ik weer een nieuwe salontafel gekocht. En natuurlijk kon ik geen afstand doen van de tafel die we pas een paar maanden hebben. Luxeprobleem, ik weet het. Dat is misschien wel het nadeel van een interieur junkie; het huis wordt steeds voller en daardoor mijn hoofd ook. Dus deze tafel is de laatste salontafel die ik voorlopig in huis heb gehaald. Wel meteen een beauty trouwens.

Ik zag hem bij Sprinkel + Hop op Instagram voorbijkomen (als we dat medium niet hadden dan was ik rijk, haha) en ik was verliefd. Ik word heel vaak en snel verliefd. Bart maakt zich weleens zorgen dat ik hem ook inwissel voor een ander (echt niet schat, jij bent de eerste en enige voor me XXX) maar die salontafel van Sprinkel + Hop die wilde ik wel. Dus Bart en ik naar Den Haag om de tafel eerst in het echt te zien. Hij was wat aan de grote kant en ook te hoog. De kleur vond ik in eerste instantie te geel maar hij bleef in mijn hoofd zitten. Ik vroeg mezelf het volgende af: Misschien koop ik zoveel tafels omdat ik de juiste nog niet gevonden heb. Zou dit hem dan echt zijn?

Zo voelde het wel. Een paar dagen later ben ik teruggegaan naar Den Haag om de tafel te kopen. Bart zette er dezelfde avond nog de zaag in om hem lager te maken en ook al is hij nog steeds erg groot, de hoogte is nu perfect en hij staat waanzinnig gaaf. Door het staal en marmer wordt het hele interieur gelift. 1 nadeel van het gele marmer is dat de groene kast er echt niet bij past. En daar was ik net zo blij mee! Toch wint de salontafel het van de kast. We gaan de kast naar de slaapkamer verplaatsen en voor beneden gaan we een nieuwe maken. Zo blijven we bezig.

26 november 2019 | Foto’s M.E