Nieuwe salontafel

In mijn vorige post vertelde ik over de keuze van onze nieuwe salontafel. Op verzoek volgt hier een aparte blogpost. Ik neem er bewust geen DIY in op omdat ik vind dat je zelf geïnspireerd moet raken tot een eigen ontwerp. Zo krijg je jouw eigen unieke tafel en dat is veel leuker! : )

Degenen die mij op Instagram volgen, weten dat ik al een tijdje worstel met onze zelf gemaakte salontafel. Het onderstel had ik wit geverfd en toen weer zwart en allebei vond ik niet mooi. Een nieuw blank onderstel maken had gekund maar ik wilde eigenlijk iets nieuws. We hebben naar bestaande ontwerpen gekeken, van rond tot vierkant tot helemaal niets. Ik kwam er niet uit.

Afgelopen vrijdag ben ik naar de vtwonen & designbeurs geweest en daar liep ik tegen de oplossing aan. In het vtwonen huis stond een salontafel waarvan het blad gemaakt was van tegels. Kennissen van ons hebben een soortgelijke tafel alleen zag ik daar nooit potentie in. Op een of andere manier weet vtwonen het zo neer te zetten dat het wel inspireert. Toen ik vervolgens om de hoek van het huis de stand van Mozaiekjes.com tegenkwam, was het liefde op het eerste gezicht.

Maar goed. Mozaiekjes dus. Hun showroom zit in Rotterdam – ze gaan binnenkort verhuizen, check hun site voor het juiste adres – dus daar zijn we zaterdag meteen naartoe gereden. Gelukkig was onze tegel op voorraad en anders duurt het anderhalve maand tot het vanuit Marokko naar Nederland is gehaald. Veel keuze in traditioneel tegelwerk en wat een kleuren. Ik word daar dus heel blij van. Het mooiste aan de tegels vind ik nog dat ze niet allemaal even recht zijn en ook niet even hoog. Dat maakt het authentiek. Heerlijk.

De tegeltjes waren gehaald, het hout voor een nieuw onderstel ook. Thuis ben ik eerst alle tegels in het juiste patroon gaan neerleggen. Daarna heeft Bart een bak gemaakt waar ze in komen te liggen. Vanmorgen maakte hij ook het onderstel en nu hebben we een nieuwe salontafel. De beurs heeft zijn nut weer bewezen en ik hoop dat ik op mijn manier weer anderen heb kunnen inspireren. Succes!! XX

08 oktober 2017 | Foto’s M.E – Ontwerp tafel B8