Notre Monde

Hij stond al jaren op mijn lijstje; een geoxideerde spiegel. Vijftig jaar oud of nieuw met geleefd effect, het was allebei goed. Deze liefde voor spiegels zat er al jong in. Als klein meisje wilde ik al een spiegel op mijn kamer. Mocht niet, dus stond ik bij mijn ouders in de slaapkamer urenlang naar mezelf te kijken in hun spiegel. Wat een zelfvertrouwen had ik als kind, haha, geweldig! Want als ik de foto’s zie van hoe ik er toen uitzag… oei. Gevalletje lelijk in de luiers, knap in de sluiers. Al zou ik mezelf nooit knap noemen maar in elk geval niet te vergelijken met dat kleine meisje die met een rok over haar hoofd rondliep omdat ik dat associeerde met lang haar. Eigenlijk best schattig. Ik was vaak ziek dus ik had een bleke tint met rode vlekken. Een soort dalmatiër maar dan anders. En wauw, nog steeds was ik dol op spiegels. Die liefde is gebleven. Vooral voor oud uitziende spiegels dus. Niet meer om in te kijken maar vooral om naar te kijken. De manier waarop spiegels het licht reflecteren vind ik prachtig. In de badkamer hangt een koperkleurige spiegel waardoor we er heel gezond uitzien. Beneden in het toilet hing tot voor kort een spiegel waarop stond hoe mooi en geweldig we zijn. Door de tekst kon je je eigen gezicht niet zien dus we vertrouwden altijd blindelings op wat de spiegel ons vertelde. Gewoon grappig.

Mijn zus heeft vorig jaar een oud huis gekocht waarvan ik de badkamerspiegels mocht hebben. Doordat de laag verf op de achterkant los is gaan laten, zijn er prachtige scheuren en vlekken in het glas ontstaan. Ooit, als het ooit ooit ooit nog mag gebeuren, komen ze in een nieuw huis te staan. Onze nieuwe badkamer gaan we rondom deze spiegels ontwerpen. Zo diep zit het dus, dat ik een interieur rondom een spiegel zou kunnen opbouwen. Toen onze bank van Ethnicraft binnenkwam leerde ik tegelijkertijd Notre Monde kennen, een woonmerk met werkelijk verbluffend mooie spiegels. Elke spiegel is op zijn eigen manier uniek. Ze zijn namelijk handgemaakt en versierd met motieven waar het spiegelglas doorheen schittert. Ook maakt Notre Monde spiegels met een geoxideerd effect, met een brons of zilveren ondertoon. Nou, toen ik deze zilveren variant zag… “Dat is hem,” dacht ik meteen bij mezelf. De spiegel die ik als kind al wilde hebben en nu eindelijk op mijn pad kwam. Vreugdesprongetje toen hij binnen kwam. In het echt is hij nog mooier!

Aanvankelijk wilden we de spiegel boven de bank hangen, er is een stevig ophangsysteem bij geleverd dus het kan. Maar hij stond eindelijk overal wel mooi en met mijn veranderdrang leek het me beter om de spiegel elke paar weken een andere plek in huis te geven. Op het dressoir, op de grond, in de slaapkamer, in de inloopkast en ja, ook boven de bank. Hij geeft zo’n warm en huiselijk gevoel aan elke kamer, mooi toch hoe ze dat voor elkaar weten te krijgen? Zoals ze bij Notre Monde zelf zeggen; de spiegels zijn een mix van functionaliteit en kunst. Dat is precies wat de oprichtster van Notre Monde, Dawn Sweitzer, voor ogen had toen ze de kans kreeg om dit supergave product op de markt te brengen. Deze spiegel is een blijvertje, die gaat niet meer weg.

Er is nog meer mogelijk met de spiegels van Notre Monde. Er zijn onderstellen te koop zodat je de spiegel ook als salontafel kan gebruiken. Zelfs als dienblad zijn ze geschikt. De kleinere spiegels hebben namelijk handvatten aan de zijkanten. Je vindt ze op hun website: notremonde.com

17 april 2019 | Foto’s M.E + Notre Monde