Object Rotterdam

Bijna het hele land heeft griep (of gehad) maar ik moest zo nodig een slijmbeursontsteking in mijn schouder oplopen. Hij ontstond spontaan op een zaterdagnacht. Het voelde alsof mijn arm er langzaam vanaf werd gerukt. Zondagochtend vroeg zaten we bij de eerste hulp, ‘s avonds weer omdat de medicijnen niet hielpen. En daar sta je dan. Van de een op de andere dag kon ik niet meer normaal functioneren. Zo’n pijn heb ik zelden gehad. En dat is op zo’n moment niet eens de enige zorg. Ik moest continu denken aan mijn fulltime baan en aan mijn sociale leventje hier op internet. Foto’s maken ging niet, typen ook niet, alles moest met links. Verschrikkelijk en tegelijkertijd verhelderend. Ik ben weer met beide beentjes op de grond gezet. Ik ben goed zoals ik ben, zonder pijn in mijn lijf dan wel.

Inmiddels 3 weken later ben ik nog steeds niet de oude, maar ik type tenminste weer met twee handen. Het herstel gaat langzaam maar gelukkig is het er. Elke dag een stukje beter. Vandaag had ik voor het eerst echt zin om weer een blog te schrijven. Ik loop al bijna twee weken met Object Rotterdam in mijn hoofd waar ik samen met Bart naartoe ben geweest. Object Rotterdam vond plaats in het HAKA gebouw in Rotterdam. Nieuw talent op het gebied van interior design toonde er hun beste werk.

Het lijkt me zeer onwaarschijnlijk, maar stel nou dat je niet van design houdt, dan is het gebouw op zich al de moeite waard om te bekijken. Ik begreep dat er nog geen concreet bestemmingsplan voor is, dusseh… ik zeg: verhuizen!!

Ik ga in het kort een paar merken/designers uitlichten waar ik dus diep van onder de indruk was. Ik begin meteen met de tafels van Roxane Lahidji. Op het eerste gezicht lijken ze van marmer. Blijken ze van zout te zijn gemaakt. Dat is toch waanzinnig? Ze gooit er kleurstof doorheen voor de marmer look en nog een geheim ingrediƫnt om het materiaal bindend te maken. RoxaneLahidji.com

Door naar Vlak – Ambient light. Stoere verlichting die werkt op accu’s van oude apparaten. De verlichting kan in meerdere standen gedimd/verlicht worden. Voor elke stand komt er een kleur bij. Dit zou je in het echt moeten zien: www.vlak-light.nl

Lennart Lauren van llatelier.com maakt stoere elementen van metaal. Je kan erop zitten of naar kijken. Soms koop je een object juist om niet te gebruiken maar om te bewonderen. Ik vond hem trouwens prima zitten.

Paula maakt de meest bijzondere lampenkappen die ik ooit hebt gezien. Net een onderwaterwereld-sprookje waar je jezelf tussen de kwallen waant. Ze begon met kostbare papieren modellen en maakt ze nu van tyvec. Steviger en leuker geprijsd. studio-arntzen.com

Pauze genomen bij studio jeroenwand.nl waar de vazen mijn absolute aandacht trokken. Gemaakt van gips zijn ze allemaal net even anders. De binnenkant is netjes afgewerkt, de buitenkant is ruw gebleven.

Tijdens ShowUp had ik al wat werk gezien van Cor Unum en dat werd ook samen in een ruimte met Tuttobene.nl en Justhaasnoot.nl bij Object Rotterdam getoond. Een scala aan meubels, verlichting en accessoires van bijzondere ontwerpers was te bewonderen. Ik had al een tijdje een bepaalde lamp op mijn verlanglijst staan (binnenkort meer) en nu weet ik zeker dat ik hem wil. Dat wordt dus weer sparen.

Zo, dat voelt goed. Eindelijk een blog over Object Rotterdam geschreven, ook al was hij heel kort. De foto’s spreken denk ik wel voor zich. Wat een pand met zoveel mooie spullen gevuld. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik er wil wonen.

22 februari 2018 | Foto’s M.E