Onze zolder verven

Toen we hier kwamen wonen heb ik wel 20 verschillende kleuren op de muren gesmeerd. Elke maand weer een nieuwe. De enige kleur die zes jaar lang is blijven zitten, dat was Seafoam van Pure and Original. Daarna zijn de muren overal in huis wit geweest. Heerlijk die rust. En toch begon het steeds meer te kriebelen. Ik wilde iets anders. Maar wat? Grijs, beige of groen? Bij de bouwmarkt heb ik een aantal testers van Flexa gekocht, die smeer je heel gemakkelijk op de muur. Nog steeds vond ik kleur kiezen een opgave, ik kwam er simpelweg niet uit. Dan maar meteen de camouflage green ingekocht en aangebracht. Een fijne en goed dekkende verf die mat opdroogt. Over de kwaliteit heb ik dus niets te klagen, alleen voelde het niet goed. Telkens dat ik boven kwam, wilde ik weer hard wegrennen omdat het zo donker was. Misschien ben ik het niet meer gewend, in ieder geval moest er iets anders overheen.

Omdat Seafoam het eerder al zo lang had volgehouden, heb ik een kleur van Pure and Original gekozen die er dicht bij in de buurt komt. Namelijk Wild Garlic. Het is een grijs-groene tint met bruin accenten. Het mooie van deze verf is dat de kleur verandert naarmate het licht verandert. Dus ‘s ochtends kan hij lichtgrijs zijn, ‘s middags groenig en ‘s avonds bruin-grijs. We houden van dit veranderlijke effect. Wild Garlic dus in matte afwerking. Je kan ook voor een Marrakech verf kiezen waarbij je de verf met een blokkwast aanbrengt. Dan krijg je zo’n gewassen effect, ook heel gaaf. De verf die wij gebruikt hebben is krijtverf. Inmiddels zit de verf op de muur (we hebben 2 lagen gedaan) en hij is waanzinnig. In het echt veel mooier dan op de foto. Hij kleurt prachtig mee met het daglicht en als het buiten donker is, wordt hij net zo. Ik ben er blij mee. Ik ga nu ook op zoek naar een mooie naturel tint voor beneden. Foto’s met het eindresultaat van de zolder volgen in een aparte blog!

14 april 2018 | Foto’s M.E