Vorige week op de woonbeurs kwam ik dit geweldige merk tegen. Ortigia Sicilia. Ik had er nog nooit van gehoord maar was meteen verkocht. De exotische tekeningen op de flesjes die prachtig doorschijnen en vanuit elke hoek een geweldig aanzicht geven. Er zijn 12 heerlijke geuren/kleuren. Ok, het is ietsje duurder dan een standaard fles olie, maar zo de moeite waard. Mijn bestelling is vandaag binnengekomen, rechtstreeks vanuit Sicilië, en ik ben lyrisch!

Het merk:

Ortigia is een klein, Italiaans zeep en parum bedrijfje, gestart in 2006 door Sue Townsend in Sicilië. De luxe lijn is gemaakt van natuurlijke ingrediënten die doen denken aan de meest historisch en exotische regio van Italië.

De basis van de geuren is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten: olijf olie, plantaardige glycerine en organische kleurstoffen. De producten zijn vrij van parabenen. Alle Ortigia producten worden gemaakt door kleine familiebedrijfjes die hoog aangeschreven staan vanwege hun producten. De verpakking is door Sue Townsend ontworpen en gebaseerd op de Siciliaanse afbeeldingen en kleuren.

De naam Ortigia is afgeleid van het kleine eilandje voor de zuidkust van Sicilie. De straten van Ortigia zijn gevuld met barokke façades en heeft een exotisch bijna Afrikaans klimaat. De stad kijkt op 3 punten uit over zee en is in het verleden geregeld veroverd door verschillende culturen. Deze rijke historie heeft geïnspireerd in het samenstellen van het merk Ortigia.

 

www.ortigiasicilia.com