We zochten al een tijd naar een manier om ons huis persoonlijker te maken, omdat een hoop mensen tegenwoordig dezelfde stijl hebben, wat leuk is, maar dus minder persoonlijk.

Mijn probleem op interieurgebied is, dat het persoonlijk maken van ons interieur vaak op een bende uitloopt. Grote fotodoeken of geknutselde (eerder gekunstelde) spullen zijn niet ons ding gebleken. We hebben de afgelopen jaren veel gereisd en een hoop andere spullen meegenomen. Je merkt ze niet snel op, omdat we vaak voor minder opzichtige souvenirs kiezen. Zo kochten we een waskom in Bali. Kleden/spreien/kussens in Maleisië, Laos en de Provence. Schoenen in Singapore. Een masker in Afrika en grote, zilveren kommen in Cambodja.

Als je bij ons een keukenla opentrek, dan zie je de wereld in serviesgoed. Op elke reis hebben we glazen, kommen, borden en pannen, bestek, tafelkleden en dienbladen gekocht. Eigenlijk zijn het allemaal spullen waar we dagelijks gebruik van maken maar daardoor minder opvallen. Jammer vond ik dat, want ik wil juist dat mensen kunnen zien waar we allemaal zijn geweest.

↑ Bali 2008 – hier kochten we onze waskom, nog altijd in gebruik.

Toen ik het artikel in de VT Wonen van maart 2015 las, was ik meteen verliefd op de wereldkaart Scratch Map. Die moest ik ook hebben. Dezelfde dag was hij besteld, de volgende dag zat hij al op de muur.

↑ Inspiratie uit VT Wonen

Met foto’s eronder en de jaartallen dat we in elk land waren, hebben we nu een mooie, persoonlijke collage van onze reizen. Missie geslaagd!

 

Een minpuntje van de kaart: er ontbreken een hoop eilanden. Zoals de Hawaï eilanden en die boven Zuid-Amerika, IJsland, Sri Lanka, Indonesië en de Filipijnen. Dus die heb ik er zelf bij gemaakt. Ook zijn er slechts 16 punaises bij geleverd. Omdat wij er meer nodig hadden en in de toekomst nog nodig zullen hebben, ben ik zelf punaises gaan maken > ik wilde ze grijs en deze waren niet zo snel te koop. Hoe je dit makkelijk zelf kunt doen? Prik de standaard punaises in een stuk wortel, doop deze in een pot verf en laat ze uitlekken. Klaar!