Peter Lindbergh

Vorige week had ik onverwacht een dag vrij en ben ik naar de Kunsthal in Rotterdam geweest. Het is een van mijn favoriete musea omdat hun tentoonstellingen afwisselend en van nu zijn. Zo ben ik gek op (mode) fotografie en stond de tentoonstelling over het werk van fotograaf Peter Lindbergh nog steeds op mijn to-do lijst. De expositie loopt nog tot 12 februari 2017, dus als je hem nog wilt bezoeken, opschieten! Het is absoluut de moeite waard. Wat een gave foto’s en ook het verhaal erachter is boeiend.

Peter Lindberg is geen standaard in een dozijn fotograaf. Hij hield juist niet van de standaard glamour plaatjes van collega fotografen. Lindbergh koos ervoor om een aantal voor die tijd onbekende modellen op het strand te plaatsen met slechts een wit overhemd aan, minimale make-up en geen foto-bewerking achteraf. Zijn foto werd door Vogue afgewezen. Wat toen als een ‘waardeloze’ foto werd gezien, werd later onderdeel van zijn beroemdste werk.

Maar deze tentoonstelling gaat veel verder dan alleen fashion fotografie. Let tijdens het bewonderen ook eens op de mooie, houten lijsten en de manier waarop ze zijn opgehangen. Een expositie inrichten gebeurt niet in een uurtje. Kunstig op zich!

Ik kan je vertellen hoe hij zich verder ontwikkelde, maar het is zoveel leuker om de tentoonstelling nog even snel zelf te bezoeken. Plan daarna een dagje shoppen in Rotterdam en ik garandeer je een super leuke dag!

ADRES

Kunsthal Rotterdam
Museumpark, Westzeedijk 341
3015 AA Rotterdam
010 – 4400 300

De Kunsthal Rotterdam ligt in het Museumpark, op 20 minuten lopen van Rotterdam CS.

OPENINGSTIJDEN

Dinsdag t/m zaterdag van 10 – 17 uur
Zondag van 11 – 17 uur

Foto’s gemaakt in de Kunsthal, Rotterdam