Plek

Zondagochtend 11:00 aan het ontbijt bij de koffiebar in Rotterdam. Het was 24 graden en al te warm in de zon. Zelfs de wind was welkom. Bart zat aan een kaneelrol en ik aan de american pancakes zonder stroop. Kopje thee erbij. Heerlijk genieten. Daarna zijn we op ons gemak naar de Nieuwe Binnenweg gelopen. Dit winkelgebied is steeds meer in opkomst. Je vindt er winkels als Vitra, Coffeelicious, tientallen eetgelegenheden en Plek. Over die laatste winkel wil ik een kort stukje vertellen.

Na een reis door o.a. Copenhagen, Berlijn en Milaan vond de conceptstore Plek zijn bestemming in Deventer en Rotterdam. Op de Nieuwe Binnenweg 178 in Rotterdam kan je terecht voor een warme mix van vintage, retro, moderne en eclectische stijlen. Die leuke mix is meteen te proeven zodra je binnenkomt. Oude, leren bureaustoelen die gecombineerd worden met hippe overhemden en Scandinavisch keramiek.

Mijn eerste indruk was: fris en modern. Hier wil ik wel wonen. Wat een licht en zoveel ruimte. Alleen al voor het pand zou je een kijkje willen nemen in de winkel. Laat je er nou ook terecht kunnen voor een kopje thee of koffie, dus even onderuit zitten en bijkomen van het shoppen kan er ook. Plek is een heerlijke plek om tussen de schitterende kleding te neuzen en stil te staan bij mooi design.

Foto’s me