Mujumaps

Je ziet ze best veel, de posters met plattegronden van steden erop. Sommige posters, van verschillende leveranciers, zijn bijna identiek. Wat maakt Mujumaps dan anders? Sowieso viel mij meteen op dat de website lekker overzichtelijk is. Strakke en informatieve indeling met keuze uit vier standaard steden. En daar komt meteen het verschil met anderen. Het blijft niet bij die standaard steden. Bij Mujumaps kan je elk plaatsje ter wereld opzoeken en inzoomen of juist uitzoomen. Je kan net zo lang met de satellietbeelden schuiven tot het voor jou ideale beeld is gevormd. De teksten onderaan de poster zijn allemaal aan te passen en kunnen op elke gewenste plek worden geplaatst. Ook kan je kiezen voor een full colour print, rood, blauw of zwart-witte print.

Het was genieten om mijn poster samen te stellen. Ik heb er zonder gekheid zes uur verdeeld over twee avonden over gedaan. Ik kon niet kiezen! Ik heb de fotoboeken erbij gepakt en ben zowat alle plaatsen ter wereld af gegaan waar we ooit zijn geweest, en dat zijn er nogal wat. Het leuke was dat die plaatsen als rotsvaste herinneringen in mijn hoofd zitten, maar dat ik geen idee had hoe ze er van bovenaf uit zagen. Sommige plekjes waren zo klein en afgelegen dat ik er toen pas achter kwam hoe ver we van de bewoonde wereld verwijderd waren.

Het tweede om over na te denken als je eenmaal een selectie hebt gemaakt tussen de steden/dorpjes, is het lijnenspel van de kaart, want wat zitten daar een grote verschillen in! Je moet natuurlijk niets, maar ik zou adviseren om Hong Kong op te zoeken met als tegenligger Hutchinson Kansas, de plaats waar mijn man heeft gewoond. Waanzinnig gewoon! Ze staan allebei op mijn lijstje om nog eens af te drukken.

Alles tegen elkaar afwegend, is het Fes geworden. Een klein dorpje in Marokko waar we mooie herinneringen aan hebben. Vriendelijke mensen en een medina waar we voor het eerst terugkeerden naar de middeleeuwen. Wat een bijzondere ervaring was dat! Wil jij ook een persoonlijke poster maken, kijk dan snel op www.mujumaps.com En als je de code: marloeswonen10 gebruikt dan kijg je ook nog eens een leuke korting!

Foto’s bij ons thuis