Zodra de woorden “Riad” en “Lifestyle” samenkomen, sta ik op scherp. Degenen die mij al een tijdje volgen, weten dat ik gek ben op Marokko. Niet alleen vanwege het eten, de vriendelijke mensen of de romantische architectuur. Ik hou vooral van de oude ambachten en de kundigheid waarmee deze nog steeds worden uitgevoerd. Ik herinner me, toen we in Fez waren, dat men stalletjes had op straat, in de drukke medina, en daar uit de losse pols dienbladen graveerde. Ik kon ernaar blijven kijken, zo gaaf vond ik het.

Of toen we in het Atlasgebergte waren en op een berber-markt terecht kwamen. Tussen de alledaagse marktwaar vonden we gevlochten manden en prachtig aardewerk. Maar de eerste keer in Marrakesh, dat was het echte walhalla. De lampen, vloerkleden, krukjes, sloffen en poefjes in allerlei soorten en kleuren… ik kwam ogen te kort en helaas ook een extra koffer. Toen we thuis waren had ik ontzettend veel spijt dat ik geen extra woonaccessoires had meegenomen. Daarom zijn we afgelopen jaar terug gegaan om onder andere een vloedkleed te kopen. En opnieuw, toen we thuiskwamen, had ik nog steeds een wishlist van hier tot aan Marokko. 😉

Hoe leuk is het als je dan een Nederlandse webshop ontdekt die allerlei (woon)accessoires uit het mooie Marokko verkoopt? Met Riadlifestyle kan je dat heerlijke 1001-nachten sfeertje in je eigen woonkamer halen. Van pompom-dekens, dienbladen, handira-poefs, lantarens en lifestyle producten, ze hebben het allemaal.

Ik was dus maar al te blij toen ik deze leren poef bij Riadlifestyle zag. Precies dat ene item dat nog in ons interieur ontbrak. Het liefst was ik voor alle vier de kleuren gegaan, namelijk wit, naturel, cognac en bruin, want ze zijn alle vier onwijs mooi. Omdat alles al zo wit is bij ons, heb ik besloten om cognac toe te voegen. Cognac is tijdloos en geeft vooral in de winter warmte aan het interieur. Buiten dat is de poef super handig. Wij gebruiken hem als bijzettafel naast de bank maar hij heeft ook al bij het logeerbed gestaan toen we een extra nachtkastje nodig hadden (leuk met een zilveren dienblad erop!) en natuurlijk wordt hij gebruikt waarvoor hij oorspronkelijk bedoeld is: als zitje.

Meer over de wereldmeiden achter Riadlifestyle

Twee stoere powerladies en tevens zussen voelen zich verrijkt door twee culturen. Geboren en getogen in Amstelveen, in combinatie met de Marokkaanse cultuur, geeft ze enorm veel power! Een patatje met, couscous, koffietijd, henna, Amsterdam, Marrakesh; they have it all! Een soort remix van alle nummer 1-hits.

Al in een vroeg stadium hadden zij hun missie scherp voor ogen: “Wij willen het beste van twee werelden samenbrengen.” Met achtergronden als communicatie adviseur en sales adviseur hebben zij genoeg kennis en ervaring in huis. De online conceptstore Riadlifestyle.nl is daar een uitkomst van. “Bij Riadlifestyle komt alles samen: onze achtergrond, kennis, liefde voor reizen, ondernemerschap, liefde voor interieur en fashion en natuurlijk onze missie. De ene keer doen wij een fotoshoot op de stijlvolle Amsterdamse grachten en de andere keer kan je ons zwetend met een camera in de hand vinden in de 1001-nachten stad Marrakesh.”

Zo kan iedereen de 1001-nachten sfeer in huis halen en kennismaken met de Marokkaanse cultuur! >>> www.riadlifestyle.nl

Foto’s Riadlifestyle en bij ons thuis