Rock the Kasbah

Philippe Xerri, Fransman en vanaf zijn 15e jaar woonachtig in Tunesië, is de grote man achter het merk Rock the Kasbah. Naar eigen zeggen zijn de meubelstukken die hij ontwerpt een mix tussen het oriëntaalse en glam rock. Een heerlijke combi als je het mij vraagt. Met name de lampen die Philippe ontwerpt zijn in vele chique hotels, winkels en interieurs terug te vinden. De invloed van Tunesië is terug te vinden in de vorm van de lampvoet en natuurlijk ook in het palmblad van de kap. Tegelijkertijd doet deze lamp denken aan de mediterraanse kust. Het grappige is dat de showroom van Rock the Kasbah in Zuid Frankrijk te vinden is. Namelijk in het antiek-walhalla L’Isle-sur-la-Sorgue. We waren hier drie jaar geleden en ik baal ontzettend dat deze winkel er toen nog niet zat. Ik ben namelijk op slag verliefd geworden op zo’n mooie lamp.

Het was nog best een zoektocht om er een te vinden. Ik vond hem bij 1 winkel in het zwart en er was t/m 5 november een pop-up shop in Parijs. Daar wilde ik even snel voor naar Parijs gaan maar ik zag het niet zitten om dat op 1 dag met de auto te doen en de treintickets waren op zo’n korte termijn te duur. Verder zoeken dus. Ik had al contact gehad met een medewerker van Rock the Kasbah en gelukkig konden ze hem naar me toesturen. Het heeft 2 maanden geduurd, van het atelier in Tunesië helemaal naar Nederland. Vaak dacht ik dat hij niet meer zou aankomen, maar ineens werd ik door de chauffeur gebeld en daar was hij. Stevig verpakt op een pallet is hij met de beste zorg verzonden. Geduld is een schone zaak maar dan heb je ook wat. Mijn dank is groot voor alle goede zorgen.

16 december 2017 | Foto’s Rock the Kasbah, M.E