Rondje Zwolle

Ik kon me niet herinneren dat ik een keer in Zwolle was geweest, dus vandaag zijn we er maar eens een kijkje gaan nemen. En het was zoals verwacht een leuke stad. Wij zijn Rotterdam gewend, met zijn immense shopping centrum en moderne architectuur. Hoewel ik me in Rotterdam het meest thuis voel, vond ik ook Zwolle zeker de moeite waard. Het is een veel kleinere stad met oude gebouwen, gezellige boten op het water en een overzichtelijke markt. In Zwolle hoef je niet tien groentekramen af te struinen naar de beste tomaten, je koopt ze gewoon bij de enige groentekraam die er is. Niet hoeven kiezen voelde als een luxe. En ik weet dat je steden eigenlijk niet met elkaar moet vergelijken, maar wat Rotterdam echt mist is een filiaal van Loft. Wat een heerlijke winkel. Alleen daarvoor was ik al naar Zwolle gegaan. Serieus, Zwolle is een sfeervolle, oude stad om heerlijk een dagje rond te slenteren in de kleine zijstraatjes.

We begonnen onze dag met een kopje koffie en thee bij het Barista Cafe aan de Diezerstraat 109:

Daarna gingen we door naar Pistache op Eiland 9. Bij Pistache kan je terecht voor een kopje koffie/thee/lunch, kleding en de laatste trends op woongebied. Ik heb de gember thee gekocht, die ga ik morgenochtend bij het ontbijt proberen.

Bart wilde al een paar jaar naar boekwinkel Waanders in de Broeren (Achter de Broeren 1-3) omdat hij het decor van moderne boeken in een oude kerk zo’n gave combinatie vond. En dat ben ik volledig met hem eens. Als je naar Zwolle gaat zou ik zeker een bezoekje aan deze boekhandel brengen.

Vervolgens hebben we tal van kleine winkeltjes bezocht, waaronder ook Moonloft. Ik kocht mijn oorbellen online bij haar dus het was extra leuk om de winkel te bezoeken. Knus, maar zoveel moois te zien. Moonloft zit op de Spoelstraat 32.

Het laatste wat ik je laat zien is de winkel van Loft. Eerder was ik al in het filiaal in Arnhem maar deze in Zwolle is echt een plaatje. Komt door de bovenverdieping waar je door de vloer heen het daglicht van de zolder kan zien. Op internet zie ik de meest mooie foto’s van deze verdieping, maar dat er zo’n plafond boven hing dat had ik nog niet gezien. Waanzinnig! ¬†Je vindt al dit moois aan het Koningsplein 11.

Lunch hebben we bij Franck gedaan op de Diezerpoortenplas 9. Een simpel broodje zonder poespas en zo waanzinnig lekker. Ik ben iemand die niet van moeilijke namen op mijn bord houd. Ik hou van eerlijk eten, liefst biologisch. Ik wil brood proeven dat als ik er een hap van neem, ik alle broodjes wil opkopen die er in de winkel zijn. Serieus, dat heb ik gedaan. Morgen eten we de hele dag pompoenpittenbrood. Echt zo lekker.

Mocht je nog niet weten wat je volgend weekend zou willen doen, dan zou ik zeker naar Zwolle gaan. En onthoud: Broodjes halen bij Franck! ; ) Have fun!

Foto’s ME