Sackcloth & Ashes

Vandaag kreeg ik helemaal vanuit Amerika twee waanzinnig mooie spreien binnen van Sackcloth & Ashes. Ik heb het merk (en Bob, de eigenaar) via Instagram leren kennen en was meteen enthousiast. Niet alleen vanwege het uiterlijk van de spreien, maar zeker ook door het verhaal erachter. Ik zal vertalen wat Bob zelf over zijn bedrijf zegt: Bob Dalton richtte Sackcloth & Ashes op om dakloze mensen te kunnen helpen. Zijn moeder – een hardwerkende single moeder – belandde in 2013 op straat. Door het verhaal van zijn moeder kwam Bob erachter dat niet iedereen ervoor kiest om op straat te leven. Sommige mensen hebben gewoon een tweede kans nodig. Bob besloot om contact op te nemen met opvangcentra voor daklozen en vroeg ze wat ze het hardst nodig hadden. Het antwoord dat hij van iedereen kreeg, was dekens. Zo ontstond Sackcloth & Ashes. Voor elke sprei die hij verkoopt, geeft hij een deken aan een opvangcentrum voor daklozen.

Een mooi concept dus van Sackcloth & Ashes, absoluut waar, maar ik zal niet ontkennen dat het niet meteen de hoofdreden is dat ik er zou shoppen. Uiteraard gaat het mij in eerste instantie om de plaids die ze verkopen en de rest is een coole bonus. De plaids zijn er in meer dan 15 motieven/kleuren, variërend van etnische motieven tot naturel geweven dessins. De plaids zijn van zachte wol gemaakt. Ze houden je warm in de winter en zorgen voor een comfortabel strandbed in de zomer. Ik ben weg van de zachte structuur, dat had ik namelijk niet verwacht. Bij wol denk ik aan kriebelspul maar dit is echt een fijne kwaliteit. Als je zo’n plaid in je handen houdt dan begrijp je wat ik bedoel. Je wil hem om je heen slaan en ermee knuffelen. Zelfs Sushi ervoer het zo. Ze is niet bij de plaids weg te slaan. Helaas voor haar moest ze er na de foto vanaf. Het is eeuwig zonde als ze hier haar nagels in zet.

Via de website van sackclothandashes.com zijn de plaids te bestellen. Houd er rekening mee dat met de tegenwoordige douaneformaliteiten de verzendtijd iets langer dan twee weken duurt. Maar geloof me, het is het wachten waard!

Deze zijn ook heel gaaf ↓ die komen op mijn verlanglijstje – je moet immers nog iets te wensen hebben. Op het moment dat ik mijn plaids kreeg toegestuurd was de beige variant uitverkocht. En terecht want hij is super leuk. Ik heb me laten vertellen dat hij vanaf augustus weer leverbaar is. Misschien een leuk verjaardagscadeautje – hint voor mijn man, haha!

Fotocredits me en sackclothandashes