Sandra Nobre Art

Het is een terugkomend onderwerp dat net zo’n uitwerking op me heeft als een zak drop. Geen genoeg kan ik ervan krijgen; kunst/posters/foto’s. Ik koop echt teveel posters zeggen de mensen om me heen, maar ik vind ze allemaal zo mooi. Wat dat betreft ben ik geen rasechte Nederlander want bij mij is het steevast: Kijken is kopen. Misschien moeten ze een AA beginnen voor poster verslaving. Kan inmiddels de hele wand met onze verzameling behangen. En toch heb ik altijd nog wel een plekje vrij. Lekker afwisselen en zo. Daar kan ik uren mee bezig zijn. Het feest begint al bij het uitzoeken van de kunst, vooral als er veel keuze is dan ben ik soms wekenlang aan het zwijmelen om het vervolgens gewoon te kopen. Met mijn nieuwe aanwinst ging het een stuk sneller. Ik zag haar op de Instagram pagina van @sandranobreart en dan heb ik het over de spontane zwart wit schets waaruit Olive is ontstaan. Olive doet me denken aan exotische avonden met geurende jasmijn. Prachtig is ze, in het echt nog mooier. Het zwart is zo diep van kleur dat het lijkt alsof het een originele houtskooltekening is.

Alleen sja, ze hing zo alleentjes bij ons boven de bank. Ik wist ook niet zo snel wat ik daaraan kon doen. Geen enkele poster kwam tot zijn recht naast haar. Dus toen ik onlangs zag dat Olive een zusje had gekregen, nou ja, toen moest Zaya er natuurlijk bij want familie hoort bij elkaar. Dat is de smoes die ik aan Bart voorgedragen had en hij werkte want zie hier het resultaat van Olive en Zaya, de creaties van Sandra Nobre. Waan-zin-nig zo samen. Als je er een wilde kopen, dan zeg ik koop er twee. Als ik het goed heb zijn ze samen voordeliger te koop maar wacht niet te lang want ze zijn limited edition van 30 stuks in totaal. Op is echt op. Dat geldt trouwens voor alle posters die Sandra verkoopt. Behalve het originele werk zijn ook alle posters limited edition. Ze maakt een afdruk van het oorspronkelijke schilderij en print deze op mat papier. De kwaliteit is hoog, zo is het amper zichtbaar dat het om een poster gaat. De penseelstreken en verftechniek zijn bijna tastbaar zo mooi ziet het eruit. Ik durf het bijna niet te vertellen maar ik heb ook Kaira in huis gehaald. Een pláátje! Wat een heerlijk zomers gevoeld krijg ik van deze prints.

Zo blij worden van iets is natuurlijk enorm fijn maar ik wilde er eigenlijk meer over weten. Wie is Sandra (Zweeds, kunstenares + illustrator maar bovenal nieuwsgierig) en wat zijn haar toekomstplannen als het om haar kunst gaat want via Instagram heb ik gezien dat ze flink aan de weg timmert. Alle oude posters zijn tot 30 april 2019 met hoge korting te koop. Dat is niet voor niets. Sandra’s ontwikkeling gaat momenteel met een rotvaart vooruit. Zo heeft ze voor even de kwast opzij gelegd om zich verder te verdiepen in haar iPad Digital tablet. De eerste resultaten zijn al op haar Instagram te bewonderen en zullen uiteindelijk in de shop terechtkomen. Sandra heeft geen voorkeur voor tastbare of digitale kunst. Het is allebei een totaal andere techniek maar in beide gevallen is het nog steeds dezelfde kunst waarin haar signature altijd is terug te vinden; vrouwen spelen de hoofdrol, geïnspireerd op onder andere bohemian interieurs, Marokko, India en exotische botanica. Ik ben er weg van. Wil je meer zien van Sandra’s kunst? Hier kan je versneld naar haar website toe: sandranobreart.com

23 april 2019 | Foto’s M.E + Sandra Nobre