Scandinavisch JYSK

Onlangs werd me gevraagd om een objectief oordeel te geven over de website van JYSK. Al jaren rijd ik langs hun winkel maar ik was er eigenlijk nog nooit gestopt. Vraag me niet waarom, maar ik reed er altijd alleen maar langs. Wel heb ik me geregeld afgevraagd wat voor spullen ze precies verkochten. Wat is het product achter de blauw-witte vogel die al van ver af te zien is? Ik had er wel een idee bij, maar kon het niet precies plaatsen. Dus toen ik hoorde van een webshop was ik meteen nieuwsgierig en ben ik op onderzoek uitgegaan.

Ik dacht in eerste instantie dat JYSK een winkel was die goedkope huishoudspulletjes verkoopt. Restanten enzo. Nou, daar heb ik me dus goed in vergist! Ze zijn zeker wel betaalbaar, maar meuk kwam ik niet tegen. Wel hele leuke eettafelstoelen en strakke kastjes. Het Scandinavische design vloog over mijn netvliezen. Hoe meer ik door de site scrolde, des te meer leuke spullen ik tegenkwam. En voor zo’n leuke prijs! Stoelen voor vijftig euro bijvoorbeeld, geheel vormgegeven naar de laatste interieurtrends. Maar ook kwalitatief hoogwaardige hoofdkussens en zulke gave bijzettafeltjes die in elk interieur zijn toe te passen.

Dat moest ik in het echt zien. Dus ik afgelopen week naar de JYSK in Dordrecht. Eindelijk eens naar binnen en wat was het leuk om al die betaalbare spullen te zien! In gedachten combineerde ik ze meteen met onze designlampen en zelfgemaakte meubels. De perfecte mix wat mij betreft. Man, ik heb me suf geshopt. Ik had alleen een dekbedovertrek in gedachten en ik kom thuis met een hangmat, poef en een toffe mand. Ik wil ook nog een grijze sprei aanschaffen en de hoofdkussens die ik online zag, die voelden in het echt goddelijk aan. Een hele lijst dus. Ik kan je zeker aanraden om de winkel of webshop van Jysk te bezoeken (online hebben ze nog veel meer!) Wat een leuke winkel om los te gaan, ben waanzinnig blij met mijn boho-scandinavische spulletjes! >>> JYSK.nl

Meer over JYSK:

JYSK is een internationale retailketen die “alles voor de woning” verkoopt en eigendom is van oprichter Lars Larsen, die in heel Denemarken bekend staat als de toonaangevende verkoper van het land die altijd wel “een goede aanbieding” heeft.

In 1979, toen hij zijn eerste winkel opende in Aarhus, de op een na grootste stad in Denemarken – de winkel is er nog steeds, overigens – koesterde Larsen heel wat ambities, al had hij nooit verwacht dat zijn bedrijf zo snel zou groeien. Larsen opende met succes diverse vestigingen van JYSK Sengetøjslager (tot 2001 de officiële naam van de winkel) in heel Denemarken. Later stak hij de grens over naar buurland Duitsland, waar hij in 1984 zijn eerste winkel opende.

Tegenwoordig telt de JYSK-groep wereldwijd ongeveer 2.400 vestigingen in de volgende 45 landen: Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, Polen, Tsjechië, Hongarije, Nederland, Slowakije, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, IJsland, Canada, Groenland, de Faeröer, Estland, Letland, Litouwen, Oekraïne, Kosovo, Bulgarije, Kazachstan, Roemenië, Frankrijk, Groot-Brittannië, Slovenië, Macedonië, Kroatië, Italië, Spanje, Bosnië-Herzegovina, China, Servië, Armenië, Indonesië, Montenegro, Griekenland, Singapore, Albanië, Vietnam, Malta, Portugal, Georgië en Wit-Rusland.

De groep realiseert een omzet van ongeveer € 3,12 miljard. De groei gebeurt gestaag en beheerst en het bedrijf verschaft werk aan bijna 21.000 werknemers.

Het woord “JYSK” is altijd onderdeel geweest van de bedrijfsnaam, en dat was geen toeval. In het Deens verwijst “JYSK” naar alles wat of – net als Lars Larsen zelf – iedereen die afkomstig is van het schiereiland Jutland. Het woord wordt vaak geassocieerd met bescheidenheid, degelijkheid en eerlijkheid – drie waarden die Larsen zelf hoog in het vaandel voert. JYSK staat voor betrouwbaarheid, en een deal is een deal.

Foto’s bij ons thuis