Schone lei

Wie tot in januari kerst wil vieren, is bij mij aan het verkeerde adres. Wat kerst betreft ben ik reuze ongezellig. De maanden vooraf geniet ik er volop van, zoals het halen van de kerstboom en ons huis versieren. In oktober zing ik het hardst mee met de eerste kerstliedjes. Echter, zodra eerste kerstdag aanbreekt, zwiep ik ‘s ochtends vroeg de boom naar buiten. Mijn vader en man zijn het daar niet mee eens, maar ik ben degene die alles in huis netjes houd dus nog voor manlief wakker is, ligt de boom al in de tuin. Heerlijk vind ik dat. Als we niets gepland hebben, betekent kerst voor mij niets meer dan opruimen. De gezelligheid vind ik in een leuke film en iets lekkers te eten. Ondertussen steken we de open haard in de tuin aan, met de kerstboom erin. Gezellig toch?

Na een dag schoonmaken, op eerste kerstdag dus, kunnen we tweede kerstdag uitrusten. Volop genieten van de rust in huis en shoppen in Rotterdam want dan begint de grote uitverkoop. Dit jaar ook weer gedaan, alleen niet veel gekocht. Misschien maar beter ook, heb nog een aantal internetbestellingen lopen. Tot eind van het jaar ga ik het rustig aan doen, zowel met geld uitgeven als in huis. Plannen maken voor 2018 en nadenken over goede voornemens is gratis.

Ik kijk ontzettend uit naar 2018. We hopen nu echt een nieuw huis te vinden (vorige week weer mis gegrepen) en we willen wat korte reizen maken. Samen zijn en genieten van de kleine dingen. Vooral ook veel samen doen. Het is Barts wens om YouTube filmpjes te maken in een nieuwe werkplek. Tot die werkplek er is, maak ik filmpjes voor hem. In 2018 wil ik om de twee weken een filmpje op YouTube plaatsen waarin ik de presentaties van producten laat zien en de dagelijkse dingen die ik in huis doe. Gewoon voor de lol, omdat lol hebben zo belangrijk is.

28 december 2017 | Foto’s M.E