Seepje

De laatste tijd blog ik ook over andere onderwerpen behalve ons interieur. Deze keer gaat het over de zeep van Seepje, dat indirect toch met het interieur verbonden is. Ik heb namelijk iets nieuws ontdekt. Schillen om je kleding mee te wassen. Je leest het goed! Met 4 schillen van deze super schillen uit Nepal kan je je wasgoed heerlijk fris wassen. Ik durfde er niet meteen mijn beste kleding mee te wassen maar die sceptische bezorgdheid was geheel onterecht. Ik ben begonnen met de hoezen van onze bank en ze zijn er stralend uitgekomen. De schillen die ik gebruikt heb zijn zonder toegevoegd luchtje (hypo allergeen) maar je kunt ze ook met een geurtje bestellen. Bijvoorbeeld de “ochtend in-het-bos” of de “zomerse vakantie geur”.

Hoe werkt het nou precies? Om Seepje globaal te citeren: Je stopt 4 hele of 8 halve schillen in het bijgeleverde waszakje, deze gooi je met de rest van je was in de wasmachine. Je kunt de schillen 3 x gebruiken en daarna gooi je ze in de tuin of groencontainer. Je kunt de schillen ook voor wol en zijde gebruiken en ze zijn op elke temperatuur mee te wassen. Er zijn geen giftige stoffen aan toegevoegd dus dat is prettig voor het milieu en voor je huid.

Ik vind het echt waanzinnig om mijn wasgoed met natuurproducten te reinigen. Ik ben geen gezondheidsfreak of zo, maar dit voelt gewoon goed. Hoe minder chemische middelen, hoe beter. Ik verheug me nu al om de flessen wasmiddel te gaan gebruiken; een wasmiddel voor de bonte was en een allesreiniger. Serieus, mijn handen jeuken. Straks begin ik het huishouden nog leuk te vinden, het moet niet gekker worden! 😉

Meer over Seepje: Melvin en Jasper zijn de grote namen achter dit natuurvriendelijke merk. In 2013 zagen zij op tv hoe mensen in Nepal zeep maakten van vruchtenschillen; de Sapindus Mukorossi vrucht. In deze vrucht zit Saponine en dat is een natuurlijke vorm van zeep die vrijkomt zodra de schillen in aanraking met water komen. Seepje gebruikt alleen ingrediënten uit de natuur. De schillen komen van schillenboeren in Nepal en worden helemaal naar Nederland gebracht om onze was te doen!

Lees er alles over op de website van Seepje >>> www.seepje.nl

Foto’s bij ons thuis