Niet nieuw maar wel hot. Ik was het fish&fish servies van Serax al geregeld in de woonbladen tegengekomen en zag het laatst weer bij Villa Augustus. Ik was meteen verliefd op de grote vis vaas en die moest ik dus hebben. Helaas was de laatste vaas beschadigd en werd deze zodoende niet verkocht. Internet afstruinen dan maar en bij diverse winkels gevonden. De volgende dag kwam hij binnen en serieus, hij is waanzinnig. Naast de fles had ik ook het jade groene zoutvaatje besteld. Deze is al net zo mooi. Ook al doet ons interieur het niet vermoeden, ik ben gek op deze kleur.

 

Meer over het servies van Serax:

De Italiaanse designer Paola Navone presenteert de serviescollectie Fish & Fish. Hierbij liet ze zich inspireren door producten vervaardigd in de Verenigde Staten tijdens de Grote Depressie van de jaren 30. Toegankelijk, solide en weloverwogen vindt deze collectie haar weg naar alle mogelijke tafels. De schalen, bokalen en flessen zijn gemaakt van geperst glas en beschikbaar in Jadeite (groen), Milk Glass (wit) en Depression Glass (transparent). Deze toegankelijke en solide serviescollectie uit geperst glas sluit perfect aan bij aperitieven, degusteren en dineren in het ‘finger food’ concept.

Foto’s via maisonnl.com en Serax

Tegelijkertijd had ik ergens anders borden gekocht van Housedoctor en vorige week vond ik al ontbijtbordjes van Kitchentrends. Het werd namelijk tijd om ons servies te vervangen en in plaats van alles uit 1 lijn te hebben, heb ik er dus voor gekozen om diverse merken te mixen zodat er een mooi, zacht kleurenpalet op tafel verschijnt. Super blij ben ik met deze mix-match aan borden, kommetjes en vazen.

 

Een week na het schrijven van deze blog, kocht ik ook nog de schalen van het fish&fish servies van Serax:

 

Foto’s bij ons thuis