Solero Parasol Vaticano

Twee weken van strenge vorst zijn achter de rug. Begin januari was ik er al klaar mee. Knoppen zitten in de struiken terwijl vogels terugkeren naar de tuin om tussen resten blad naar nestmateriaal te zoeken. We hebben geen grote tuin en toch hebben we twee flinke bomen waarin elk jaar vogels nestelen. Dan zit er ook nog een zwaluwnest onder de dakpannen van onze slaapkamer. Met een maand of twee vliegen ze in en uit om hun jongen te voeren. Vanuit bed horen we de babies tjirpen. Een heerlijk geluid en dat al meer dan 16 jaar. Zodra we die eerste zwaluw onder de dakpannen horen kruipen, weten we dat het voorjaar in aantocht is.

Vanmiddag brak na een periode van regen de zon door. Je kunt merken dat er meer mensen naar het voorjaar verlangen want bij ons in de buurt gingen spontaan de tuindeuren open en werden de stoelen in de zon gezet. Over de schutting een gezellig praatje gemaakt met mijn buuf een huis verderop. Beetje rommelen in de tuin, maar niet teveel blad en tak weggehaald, dat is immers voor de vogels. En daarna met een kop thee in de eerste zonnestralen van dit jaar gaan genieten.

Voor even dan. Ik moet nog een paar maanden tot mijn laserbehandeling is afgerond. Tot die tijd probeer ik niet teveel in de zon te gaan, zelfs nu niet. Deze parasol, die ik namens Solero mocht testen, komt daarom extra goed van pas. Ik kreeg hem in een stevige doos geleverd met een handige hoes zodat je hem eventueel (ingeklapt) buiten zou kunnen laten staan. Wij kiezen ervoor om hem binnen op te bergen. Met het Nederlandse weer weet je het nooit.

Vaticano is een kantelbare parasol voor de wat kleinere tuin. Met zijn 2.5 meter doorsnee zorgt hij voor een fijn stukje schaduw. Afhankelijk van de stand waarin je hem plaatst, namelijk rechtop of schuin naar de zon toegedraaid, bepaal je zelf de grootte van de schaduw. Ik vind hem makkelijk in gebruik. Wegens een schouder die het nog steeds niet doet kan ik lastig zware dingen tillen. Een parasol omhoog duwen lukt al helemaal niet. Maar op de Vaticano zit een handig hengsel waarmee je de parasol zo omhoog draait. Makkie dus. Dat scheelt weer een hoop gedoe. Bovendien weegt hij niet zoveel. Ik tilde hem soepeltjes onder mijn linkerarm de tuin in. Eitje.

Het leuke van deze parasol vind ik de spaken die duidelijk zichtbaar zijn. Hij doet me denken aan een ijsje waarin zo’n kleurrijk parasolletje geprikt is. Al vind ik wit net iets leuker. Wanneer de parasol is opengeschoven kun je hem zo laten, want hij is op zichzelf al mooi, maar je kunt er ook van alles aan ophangen. Planten in houder of gekleurde lintjes die vrolijk met de wind mee wiegen. Ik zou er zelf lichtjes aan ophangen zodat we op een zwoele zomeravond sfeervol onder de parasol kunnen blijven zitten. Bij Solero verkopen ze trouwens een handig lichtsysteem dat je om de buis van de parasol kunt klikken. Omdat we nog tal aan lichtslingers hebben, vind ik het voor nu leuker om deze er doorheen te weven. Ik kan niet wachten tot we weer tot laat buiten kunnen zitten.

14 maart 2018 | Foto’s M.E