SOXS.CO

Afgelopen week was het minder weer. Dag in, dag uit alleen maar regen. Koud ook. Begin oktober en ik had mijn winterjas al aan. Mij hoor je niet klagen want ik hou van de herfst. Behalve dan wanneer ik een plens water over me heen krijg en als een poedel op mijn werk verschijn. Ik heb van dat ogenschijnlijk steile haar dat gaat pluizen en krullen zodra het in aanraking komt met water. Maar ja, daar zijn dan ook de paraplu’s voor uitgevonden.

Vorige week was het dus een week waarin je verlangde naar een open haard en warme chocolademelk met slagroom. Cliché maar zo lekker. Ik had me al voorgenomen om eerst langs de supermarkt te gaan voordat ik naar huis zou gaan maar ik kreeg een berichtje dat er een pakketje voor me was bezorgd. Nieuwsgierig als ik ben was ik dus meteen naar huis gegaan. De roze doos op de mat viel me meteen op. Sokken van SOXS.co! En niet zomaar sokken; warme, wollen wintersokken! Dat was nog eens leuk thuiskomen.

Je begrijpt wel dat ik de deur niet meer uit ben gegaan. Ik heb de hele avond met de sokken aan – en hete thee erbij, ook lekker – op de bank gehangen. Cocoonen en o.a. naar de leuke kaft van de doos gekeken. De Soxs zijn namelijk verpakt in zwart-witte dozen. Te mooi om bij het oud papier te gooien, deze verpakking die moet je gewoon bewaren.

SOXS.co is zo ruimdenkend geweest om meerdere ontwerpen dozen op de markt te brengen zodat je de sokken ook voor een speciale gelegenheid cadeau kunt doen. Ik ben weg van de foto van de man met het kindje. Hierin zitten sokjes voor een Baby. Of sokken voor een getrouwd stel, maakt niet uit op welk geslacht je valt. Ze zijn er voor twee mannen of twee vrouwen en laten we eens ouderwets doen, ze zijn er ook voor hetero stellen. Dat zijn de origineelste cadeaus. Ik hou ervan!

Op Instagram kreeg ik de vraag of de sokken kriebelen. Ondanks dat de sokken van wol zijn gemaakt kriebelen ze totaal niet. Ze zijn juist heel zacht. Dat komt doordat de wol afkomstig is van schapen uit Nieuw Zeeland en die zijn nou eenmaal een stuk aaibaarder. Erg fijn dus. Ook niet onbelangrijk: de wol is op diervriendelijke wijze verkregen waardoor je zeker weet dat de wol aan jouw voeten verantwoord is. Maar het verantwoorde aspect is niet de enige drijfveer achter SOXS.co. De sokken zijn gemaakt ter nagedachtenis aan dochter Davide die haar oma’s sokken altijd met veel plezier droeg. De Soxs zijn een warme herinnering aan 24 jaar van Davides leven. Een prachtig symbool van liefde.

En dan nog een weddenschapje… Ik kreeg de vraag of ik net zoals op de kaart ook met mijn sokken in mijn pumps pas. Het was even zoeken naar wijde pumps, maar het is gelukt!

11 oktober 2017 | Foto’s SOXS.co en M.E