Sprinkel + Hop

Een deel van mijn familie woont in Den Haag. Regelmatig loop ik door het zeeheldenkwartier met mijn nichtje. Shoppen gaat dan een beetje moeilijk. Op Instagram volg ik het mooie account van Sprinkel + Hop. Joke heeft in het zeeheldenkwartier een vintage winkel. Vandaag ben ik speciaal voor haar winkel naar Den Haag gegaan. Bij Sprinkel + Hop vind je geen tweedehands spullen maar objecten die een derde leven hebben gehad. Mooie vintage die aandacht verdient. Geen hedendaagse massa productie maar unieke op zichzelf staande producten. Rondstruinen in deze winkel is een feestje voor wie van echte vintage houdt.

Wij bezochten de winkel eind van de dag, precies op een moment dat het topdrukte was. Mensen bleven in en uitlopen. Voor ons was het geen probleem om te wachten met foto’s maken – ik wil klanten rustig kunnen laten winkelen zonder dat ik met mijn camera bovenop ze zit – we hebben met plezier toegekeken hoe het een na het andere object werd verkocht en hoe Joke tegelijkertijd de lege ruimtes opvulde met nieuwe spullen. Zelf heb ik ook meegeholpen aan een lege plek. Het vitrinekastje waar ik een tijd terug naar op zoek was stond er. Ik ga hem ophangen of neerzetten, het kan allebei. Leuk om sieraden in te bewaren of kleine, breekbare spulletjes.

Joke koopt alle spullen zelf in. Daarvoor reist ze het hele land door. De kleuren in haar winkel zijn voornamelijk geel (en goud), bruin en zachtroze. Deze kleurencombinatie, tegen het kraak witte decor, vormt een prachtig totaalplaatje. Ik ben een uur in de winkel gebleven en ik geniet nu – paar uur later – nog steeds van wat ik heb gezien. De bruine tinten begin ik steeds mooier te vinden. Momenteel heb ik voornamelijk in mijn kleding veel congnac en geel. Ik wil het samen met de roze kussen door ons huis verspreiden. Wat een inspiratie weer vandaag. Ik kan je deze winkel aanraden!

Sprinkel + Hop, Weimarstraat 19, Den Haag. Open do/vr/za 12:00-18:00 en zo 12:00-17:00

06 januari 2018 | Foto’s M.E