Squid raambekleding

Het is eigenlijk zonde, dachten we. Aan de voorkant van ons huis hadden we plastic plakfolie. Je weet wel, nog uit de tijd dat het helemaal hot was. Omdat we lage kozijnen hebben kijken mensen vanaf de straat zo naar binnen, zelfs al staat onze auto voor de deur. Niet erg prettig en dus hadden we de folie laten zitten. Nadeel van het plastic folie is dat het snel lelijk werd. Daar kwam nog bij dat we nooit konden zien wie er voor de deur stond. Irritant wanneer je al in pyjama bent.

We hielden onszelf voor niets meer in huis te doen i.v.m. onze verhuisplannen. Ik moet hierin wel toegeven dat ik bepaalde achterstallige onderhouden in huis als zorgelijk voor een toekomstige verkoop begon te zien. Ik dacht steeds: laat dat maar over aan nieuwe bewoners. We zoeken nu 2 jaar naar een huis en wie weet worden dat er 3. Daarom hebben we alsnog het lelijke plakfolie vervangen voor een hippe, stoffen variant Squid die de inkijk belemmert maar van binnenuit goed zicht geeft. Eerst zien, dan geloven. Ik ben wel vaker enthousiast geweest over een artikel.

Vanwege mijn schouder blessure heeft Bart zichzelf omgedoopt tot mijn p.a. en ging hij op mijn instructies aan de slag. Eerst het voorbereidend werk: ramen lappen. Dat doe ik met zo’n automatische. Na een korte uitleg kon hij aan de slag. Ook netjes de binnenkant geboend, schoongemaakt met een scheutje ammoniak en alles afgedaan met een schone, droge doek. Sushi en ik hebben er met een kopje thee naar zitten kijken. Heerlijk om een keer niets te hoeven doen.

Nu de oude folie eraf was viel het ook meteen op hoeveel licht er naar binnen kwam. Ik heb de hoek bij de eettafel altijd erg somber gevonden en nu pas zag ik in dat het door dat plastic kwam. Daardoor vond ik het wel wat spannend om de nieuwe stof erop te doen, ook omdat ik hem veel hoger wilde zodat mensen niet over het randje naar binnen gluren.

Bart heeft de stof op maat geknipt. 100 cm hoog is het geworden. Even meten of alles past, raam checken dat het goed droog is en plakken maar. De stof is zelfklevend en makkelijk te corrigeren. We hebben even wat staan mopperen op elkaar – we wisten het allebei beter – maar uiteindelijk is het geworden zoals het hoort te zijn. Licht, strak en luchtig. Wow, wat een gaaf effect heeft Squid op de kamer. Met het aanbrengen zag ik meteen al dat het een goede keuze is. Vanaf de bank kunnen we zo naar buiten gluren maar andersom gaat dat niet. Pas wanneer het donker wordt valt de privacy weg. Maar dat is oké want daar hebben we gordijnen voor.

Mijn oordeel over Squid? Als je nog twijfelde, doen! Dit is een aanvulling voor je interieur. Stel nou dat we morgen een nieuwe woning vinden, dan weet ik dat ik me geen zorgen hoef te maken over de raambekleding van ons huidige huis. Dit is een blikvanger die werkt >> squid-nederland.nl

12 maart 2018 | Foto’s M.E