Stilst

Ik heb iets met haakjes. Maakt niet uit van wat voor materiaal ze zijn gemaakt. Hout, leer of metaal, zolang het maar een moderne uitstraling heeft. Het liefst plaats ik een wand vol met haken – twintig stuks of zo – om er van alles aan op te hangen. Een tas of hoed, kettingen of een tekening. Helaas zijn de wanden in dit huis bezet, anders had ik mijn plannetje doorgevoerd. Maar ja, ik had twee coole haakjes van Stilst gekregen en die wilde ik per se een plekje geven. Ze zeggen dat je het meest creatief wordt wanneer je naar noodgedwongen oplossingen moet zoeken. Klopt hoor, want zo kwam ik op het idee om er deurgreepjes van te maken. Gewoon een gat door een houten deurtje boren en de haak middels een moertje aan de achterkant vastdraaien. Et voilà! Zo leuk.

Dus oké, het is geen wand vol en het zijn er twee in plaats van twintig, maar je kan er wel een tas aan ophangen en we kunnen de kast nu gemakkelijker opendoen. Missie geslaagd wat mij betreft.

Laatst tijdens ShowUP bezocht ik de stand van Stilst om ook de rest van hun producten te bewonderen. De ontwerpen van Stilst doen me denken aan de natuur. Door het materiaalgebruik (veelal hout) en de basic vormen geven de ontwerpen rust aan het interieur. Ik vind dat ze mooi blenden met alle andere stijlen in ons huis. Scandinavisch, Marokkaans en oer Hollands. Een heerlijke mix waar ik me erg in kan vinden. Nieuwsgierig geworden? Op de website van Stilst vind je de verkooppunten.

12 september 2017 | Foto’s via Stilst