Orgalux opbergboxen

Misschien herken je het wel. Voor Instagram wil ik het liefst opgeruimde foto’s maken. Geen borden van de avond ervoor op tafel en zeker geen losse prullen die zowel Bart als ik laten slingeren. De kast zit stampvol. Een perfecte foto maken houdt dus in dat alle zooi van de ene kant van de kamer naar de andere kant verplaatst. Dat is alles behalve charmant, maar wel zo realistisch. Ik kan me met moeite een huishouden voorstellen waar geen prulspul rondslingert. Dan heb je of weinig spullen (zoals een oud vriendinnetje, die hield gewoonweg niet van bezittingen, wat natuurlijk ok√© is) of je bent bijzonder goed georganiseerd. In ons geval is het in beide gevallen het tegenovergestelde. We hebben en teveel spullen, en opruimen lukt maar half.

Door de jaren heen hebben we zoveel verzameld dat het niet meer in de kasten past. Helemaal niet erg want er komt een keer een huis op ons pad waar we alles kwijt kunnen. Tot die tijd is elk rommeltje dat blijft slingeren een doorn in het oog. Dan heb ik het over oplaadsnoeren op het aanrecht, afstandsbediening(en) op of tussen de bank, een klemmetje op de houtkachel samen met bonnetjes, pennen, paperclips, verdwaalde sieraden en een berg make up spul overal slingerend door het huis. Om gek van te worden. Voor dat laatste heb ik alvast een oplossing gevonden.

Via Orgalux vond ik de cubics (opbergdozen) van TA’OR. Dat zijn dozen gemaakt van melamine, fineerhout, vilt of leer, te gebruiken als kastinrichting of gewoon op tafel. De make up variant heeft een handig formaat opbergdoos waar de make up in kan die ik niet zoveel gebruik. Op de deksel kunnen de spullen die ik dagelijks nodig heb. Bij het inrichten ervan heb ik meteen een hoop oud spul weggedaan. Dat ruimde dubbel zo goed op. Buiten dat staat deze strakke cubic verrassend goed tussen de andere accessoires op het dressoir. Voor op mijn bureau heb ik daarom ook een opbergdoos maar dan met een deksel voor alle rondslingerende clips en pennen.

Nu hoor ik je denken: dat is een mooi verkooppraatje. Inderdaad, want ze zijn zo de moeite waard. De cubics zijn strak, handig en betaalbaar. Op de salontafel tussen de koffietafelboeken zou hij ook zeker niet misstaan. Orgalux geeft ons een zetje in de juiste richting doordat we nu al dat losse spul uit het zicht kunnen ruimen. En dat is fijn thuiskomen na een drukke dag werken. Het klopt wat ze zeggen: Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd. Dat hebben ze bij Orgalux goed begrepen.

16 maart 2018 | Foto’s M.E