Terug naar Scandinavië

Nope, we hebben geen nieuwe reis in gedachten. Het is ons interieur dat steeds verder terugkeert naar de Scandinavische eenvoud van 4 jaar geleden. Zoals ik in mijn vorige blogpost vertelde heb ook ik mijn draai gevonden wat betreft interieur. De stijl die ik nu heb, dat is wie ik ben. Een witte basis met een paar boho accessoires (vloerkleed, lampen, deken) aangevuld met tijdloos design uit Scandinavië en Europa, eenvoudig van vorm. Er hangt nog maar 1 schilderij aan de wand en de bedrukte kussens zijn vervangen voor effen kussens.

Ik weet dat excentrieke interieurs nu in de mode zijn. Zoveel mogelijk planten in huis proppen om een urban jungle te creëren en elke cm van de wand bedekken met schilderijen en snuisterijen. Leuk om te zien, mee eens, maar zoiets bij ons thuis zou mij gek maken. Ik werd al onrustig van het teveel aan lampen en tafeltjes bij ons thuis. De bank was ik zat. De kussens met etnische motieven kwamen mijn neus uit. Vorige week ben ik alles gaan weghalen. Alle spullen heb ik in een hoek gezet en ik ben opnieuw gaan inrichten.

De lamp van Rock The Kasbah uit Tunesië stond prachtig naast de bank. Maar het tafeltje waarop hij stond was niet meer wat ik wilde. Een doorn in het oog. Dus weg ermee. Ik wilde de lamp eigenlijk terugzetten maar toen de plek naast de bank leeg was, ontstond er ineens een aangename ruimte waardoor ik de bank weer leuk begon te vinden. Grappig dat het weghalen van een droomlamp zoveel rust kan geven. Hetzelfde heb ik daarom met de schilderijen gedaan. Oude gaten zijn dichtgemaakt en we hebben er een nieuwe bij geboord. Vlak naast de wandlamp zodat er een “groepje” ontstaat in plaats van een object op elke vrije cm. Nu is het in verhouding.

Hetzelfde heb ik met de zolder gedaan. Door de tropische planten komt de lamp van Rock The Kasbah hier veel beter tot zijn recht. Het teveel aan stoelen hebben we naar de opslagbox gebracht. Op de logeerkamer beneden is het bed bezaaid met woonaccessoires waar ik geen plek voor heb. Hoe leuk ik ze ook vind, ze gaan in een doos en worden opgeslagen. Als we ooit (ooit ooit ooit) nog een nieuw huis vinden dan kijk ik opnieuw of we er plek voor hebben, en anders houd ik een grote housewarming/sale voor jullie.

Of ik nu niets meer voor in huis ga kopen? Tuurlijk wel! Haha. Ik kan niet zonder verandering. Maar ik ga dichter bij mezelf blijven. Als ik nu iets nieuws koop dan ga ik voor rust en alleen voor datgene wat ik mis. Minder trends in huis, meer tevredenheid in mijn hoofd. Als ik het van die kant bekijk dan ben ik best een tevreden mens. Lekker toch? X

04 mei 2018 | Foto’s M.E