The Wild World Macramé

Een paar jaar geleden hadden sommige mensen nog nooit van macramé gehoord. De oudere generatie was er al wel van op de hoogte. Daar hoor ikzelf ook bij. Toen ik piepjong was hadden onze ouders net zo’n rage. Er werd van alles geknoopt met touw. Naar wat ik me herinner voornamelijk gordijnen, wanddoeken en kleding. In deze tegenwoordige tijd kregen de oude ontwerpen een nieuw jasje met nieuwe knooptechnieken en ander soort touw. De meest creatieve wanddecoraties verschenen in ieder interieur. Behalve in die van onszelf, bedenk ik me nu pas. We hebben nooit een macramé hanger gehad, en dat terwijl ik het ontzettend mooi vind. Nog steeds trouwens.

Dat macramé nog steeds hot is dat bewijzen de geliefde ontwerpen van The Wild World (verkrijgbaar via Etsy en nu ook via haar eigen website thewildworld.fr).  Sabrina laat zien dat het net even anders kan. Buiten de traditionele wandhangers a la nu, maakt ze ook spiegels van touw. In plaats van een houten lijst, siert een band van macramé het glas van de spiegel. Onwijs lief vind ik ze. Net zoals de hanglampen die een strak interieur net iets zachter maken en een boho interieur ophalen. Ik kon het niet laten om iets voor mezelf uit te zoeken. Ik wilde eerst voor een spiegeltje gaan maar toen zag ik dat ene item waar ik al even naar op zoek was; een schouderband die ik voor mijn avondtasjes maar ook voor het fototoestel kan gebruiken. Zie je mij al hip lopen op vakantie met deze boho macramé schouderband? Ik dus wel. Helemaal hyper werd ik ervan. Klik en bestel!

De laatste tijd probeer ik meer aandacht te geven aan de mensen achter mijn aankopen. Een van de redenen is dat ik veel vragen krijg waar ik iets heb gekocht. Waarom zou je geen reclame maken voor iets wat je mooi vindt? Toen ik net op Instagram kwam deden we het allemaal, ongeacht of het zelf gekocht of gekregen was. Dus hierbij wat extra aandacht aan de maker van al dit moois:

My conversation with Sabrina started on Instagram. I asked her if she could tell something about herself and her creative background. How did it all start? | My name is Sabrina and I live in Montpellier; a city in the south of France where it’s good to live. The aventure “The Wild World” began almost 2 years ago. I’d always love home decoration and to create things by myself, so when I found a macramé plant hanger somewhere I wanted to created one in my own design for my home. While making one I found out this is my thing and I coud not stop making macrame items. Therefore I opened my Etsy shop to show you all of my creations!

There is no doubt you are a creative person. Do you only work with macrama or do you have more creative skills? | Yes, my creations are all about macramé which I decline in different items, like a mirror, wall hangings and bags. Recently I had a new material in my collection: raphia. I am in love with the texture and the color of this material. Of course I also make a lot of other stuff for myself, because I am a manual person; sewing, concrete items, wood… I try everything.

The designs of your products are amazing. Do you always have a plan in mind before you start on a project? | It depends on my creations, but most of the time I will let my instinct lead and let me be carried by desires of the moment. And sometimes I work with sketches for specials custom order. Everything you want is possible.

What are your future plans? | Currently The Wild World evolved, in addition to my handmade creation, I add to my shop a panoply of items fully handmade from all over the world. This selection is made by craftsmen from different countries (the first one would be from Bali and India ♥), all made with natural material, some recent and some vintage treasures. I choose to evolve The Wild World this way because I am passionated by interior design and I want to show people all the treasure I found during my travels. My moto: From all around the world, to your home!

Wil je meer zien van de ontwerpen die Sabrina maakt? In haar Etsy shop vind je al het mooie spul! https://www.etsy.com/nl/shop/TheWildWorldDesign/items en nu ook in haar webshop thewildworld.fr
*
24 maart 2019 | Foto’s M.E, TheWildWorld