Tiny Miracles

Je kent ze vast wel; de vouwbare vazen van Tiny Miracles. Ze zijn er in vele soorten en opdrukken. In een Delfts-blauwe print bijvoorbeeld of de afdruk van de Sacre Coeur in Parijs. Omdat we geregeld in Parijs zijn hebben wij deze laatste in huis staan. De Sacre Coeur heeft me altijd al geboeid maar net niet genoeg om er een foto van op te hangen. Toen ik deze vaas zag wist ik meteen dat dit de perfecte oplossing was. Gebruiksvoorwerp en kunstobject ineen. Alleen de envelop waarin de vaas komt is al een kunstwerk op zich. Deze hebben we dan ook als schilderij in de woonkamer staan. De vaas is makkelijk uit te vouwen en in het gewenste model te kneden. Zet er een karaf of wijnfles in, vul hem met bloemen, et voila!

Kleine wondertjes, deze papieren vazen, ik vind ze mooi. En niet alleen de naam, ook het bedrijf dat erachter zit heeft een mooie bedoeling.  Laurien Meuter, oprichtster van Tiny Miracles, helpt de armoede in Mumbai (India) tegengaan. Bij aanschaf van een product help je een minderbedeelde gemeenschap op weg naar een beter leven, en dat is wel zo fijn. Ons leven hier in Europa is grotendeels gebaseerd op materialisme. We zijn ermee opgegroeid en weten niet beter (of wel maar willen niet de andere kant zien). Ook ik vind het fijn om spullen voor mezelf of ons huis te kopen, maar laten we eerlijk zijn, het voelt toch extra goed als je er ook een ander goed mee doet?

De producten van Tiny Miracles zijn ontworpen door Pepe Heykoop (afgestudeerd aan de Design Academy) en worden gemaakt door de vrouwen van de Pardeshi community in India. Ze leven op de armoedegrens maar worden door Tiny Miracles gestimuleerd om deze grens te doorbreken en in de loop der jaren uit te groeien naar een middenklasse burger. Dat begint bij onderdak en een gezond ontbijt zodat deze mensen voldoende energie hebben om te leren en te werken. Het doel van Tiny Miracles is om deze werkwijze wereldwijd toe te gaan passen.

Ik vond het indrukwekkend om te lezen hoe Laurien haar leven omgooide om deze mensen te helpen. We hebben al heel wat over de aardbol gereisd en zijn bekend met de armoede in vele landen. Ik geloof in mensen als Laurien – respect! Op de website van Tiny Miracles vind je het complete verhaal omtrent dit goed onderbouwde concept >>> Tiny Miracles Foundation

Behalve de bekende vouwbare vazen, maakt Tiny Miracles ook lampen van papier en zelfs van leer! Of wat dacht je van de blaadjes die als wanddecoratie kunnen worden gebruikt? Binnenkort wordt er een wandklok aan de collectie toegevoegd die in vele kleuren en patronen leverbaar zal zijn. Een feestje in huis!

Foto’s via Tiny Miracles en bij ons thuis