Update zolder

Ik moet wel een beetje om mezelf lachen als ik weer over de update van onze zolder praat want ik blijf bezig met veranderen. Het is ook zo’n mooie, lichte ruimte om nieuws uit te proberen. Het begint steeds meer de kamer te worden die ik voor ogen had. Wit met Marokkaanse details en groen. Hier en daar een kleurtje. Dankzij de beni ouarain hype, die zo’n beetje wel op zijn hoogtepunt is, worden er de mooiste poefs gemaakt. Zoals deze poef die van vintage kleden uit Marokko werd gemaakt. Uiteraard is hij goed gewassen maar nog steeds zitten er vlekken op. Dat vind ik dus geweldig, dat je nog steeds kunt zien dat zo’n oud kleed gebruikt is door een familie ergens in Marokko.

En nu pronkt hij dus bij ons op zolder. De aanschaf was een opwelling, net zoals het witte Malm ladekastje van Ikea. Telkens wanneer ik iets oosters/Arabisch in huis haal, wil ik daar een modern object tegenover zetten zodat de ene stijl niet de ander gaat overtreffen. Het is voorlopig ook het laatste Arabische dat ik in huis wil halen, op een mooie sterlamp na dan. Maar ik wil het echt strakker hebben. Meer design, zowel Scandinavisch als Nederlands. Zo ben ik op zoek naar een strakke eettafel van marmer of juist een oer-Hollandse houten tafel uit de jaren 80. Zolang het maar in balans is. Met de zolder ben ik helemaal tevreden. Op wat kussens en foto’s na ga ik daar nog weinig aan veranderen.

01 september 2017 | Foto’s me