Ik had al een aantal foto’s geplaatst van hoe de zolder geworden is. Ben er zo blij mee. Na al die functies die hij heeft gehad, altijd vol met zooi en rommel, is het nu eindelijk de rustige ruimte geworden die we altijd al wilden hebben. Wat kan een aankomende verhuizing een hoop met een mens doen. Wat is het toch dat we alles pas mooi maken zodra we weg willen? Dat is dus iets om te onthouden voor het nieuwe huis: alles meteen goed aanpakken.


We gingen van opberghok in 2001 naar opslagruimte voor een winkel in 2005 naar werkruimte tot 2015 en uiteindelijk naar een volwaardige slaapkamer in 2016. Overdag schijnt de zon door het kantelbare dakraam en ‘s avonds zie je de sterren boven je hoofd. Kan ik dit fijne plekje oppakken en meenemen???


Tuurlijk kan dat, bedacht ik me toen. Misschien zelfs nog mooier. De zolder heeft zoveel verschillende functies gehad maar pas nu deze spullen erin staan voelt het goed. Dat houdt dus in dat in elk huis deze sfeer gecreëerd kan worden. Het maakt niet uit of het een oud of nieuw huis is, een kamer met een punt-plafond of een recht plafond. Het maakt geen ene moer uit, zolang de styling maar goed voelt. Wonen is persoonlijk, de spullen die je in huis haalt laten zien wie je bent. Ik weet, nu de zolder af is, meer dan ooit wat ik wil. Toch wel fijn dus, die verhuisplannen. 😉

Foto’s bij ons thuis