Hoe leuk is het dat je door een toevalligheid iets nieuws ontdekt? Nou ja, nieuw… We zijn al een tijdje bezig met alle oude zooi uitzoeken, spullen op marktplaats verkopen en naar de kringloop brengen. Soms kom je tussen die bergen zooi nog iets tegen waarvan je niet meer wist dat je het nog had. Je raadt het al, dat hadden wij dus ook.┬áHet begon met de klamboe, die moest hoognodig de was in. Het muggenseizoen lijkt een stuk minder dus ja, ik durfde een nachtje zonder. En wat is het dan een kaal gezicht, zo zonder die ruimte-innemende klamboe in de slaapkamer. Dan kom je er ineens achter dat je een vier meter hoog plafond hebt en dat de bruine lamp naast manliefs kant nog steeds erg gaaf is. Al die tijd zag ik hem niet omdat de klamboe er voor zat.

Kaal dus, maar wel ruimtelijk. Dat is goed voor de verkoop, dacht ik meteen. Maar de verhouding was weg. Aan de ene kant de Marokkaanse lantaarn en aan de andere kant de moderne lamp van Moooi. Kan leuk zijn, maar in dit geval matchte het niet. Lantaarn naar beneden dus, en hard nadenken hoe ik de plek naast mijn bed kon opvullen. Iets later diezelfde dag, tijdens het opruimen van zooi, vond ik een tweede Moooi lamp op de bergzolder. Niet vergeten maar helemaal geen erg meer in gehad. Een perfecte match dus!

 

Foto via studiozomooi.nl

Maar eenmaal naast het bed vond ik het te statig. Een paar jaar geleden hield ik erg van design, maar nu vond ik het veel te perfect. Op de logeerkamer had ik cottonballs onder een stolp staan, omdat ik geen idee had waar ik ze moest ophangen. Naast het bed zat nog een haakje van de klampboe en daar paste hij perfect. Alsof het zo had moeten zijn. De klampboe is opgeborgen voor een nieuw huis en voorlopig is dit de nieuwe slaapkamer-look.

 

Foto’s bij ons thuis