Urban Nature Culture

Een wereldreis in je keukenkastje, dat is telkens weer mijn eerste indruk wanneer ik aan UNC denk. Inmiddels hebben we het nodige servies van dit veelzijdige merk in de kast staan. Het is een feestje wanneer we de tafel dekken. Gasten blijven zich – op positieve manier – verbazen over de verschillende soorten stijlen binnen UNC die dan samen toch een eenheid vormen. Ook al is de broodschaal goud en de kopjes wit met groen en hebben de borden allemaal een andere vorm, het hoort bij elkaar. Marokko, India en o.a. Nederland zijn op tafel uitgestald terwijl we Chinees eten.

De ontwerpen zijn geïnspireerd op reizen naar allerlei landen. Omdat we zelf ook veel hebben gereisd herkennen we bepaalde vormen en materialen uit bijvoorbeeld Marokko of India. Extra leuk is het dan om ons zelf meegenomen servies uit Bali, Panama en Colombia aan het wereldservies van UNC toe te voegen. Eten en herinneringen ophalen, telkens weer. Voor ons is het het moment om de dagelijkse sleur even aan de kant te schuiven.

Dit najaar/winter worden er weer een hoop leuke items aan de collectie van UNC toegevoegd. En niet alleen servies. Kussens in zacht roze en witte bloempotten van keramiek. Kaarsenhouders van steen en hout (wishlist!!) en coole waxinelichtjes in warme winterkleuren. Dat wordt extra kastruimte vrijmaken. Ik kijk er nu al naar uit!

13 september 2017 | Foto’s ME (showUP) en UNC